Dilluns, 17 de Juny de 2019 - Edició 326
La República

El perillós efecte Abascal a Espanya: es disparen les peticions per tenir pistoles

El líder del partit d’ultradreta i nacionalista espanyol radical Vox, Santiago Abascal, va pel món armat. Ell mateix va presumir durant un míting de principis d’octubre passat de portar sempre […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 18/03/2019

El líder del partit d’ultradreta i nacionalista espanyol radical Vox, Santiago Abascal, va pel món armat. Ell mateix va presumir durant un míting de principis d’octubre passat de portar sempre a sobre una Smith & Wesson. Un revòlver petit i fàcil de dissimular.

El mateix dia que Nova Zelanda ha anunciat reformes legals per a endurir la possibilitat que els ciutadans puguin tenir armes, s’ha conegut que durant l’any 2018 a Espanya s’ha produït un repunt de les llicències d’armes curtes de foc, les qualificades de tipus B i que inclou tipus com els revòlvers o les pistoles, les mateixes que té Abascal.

Aquest increment representa que durant l’any passat hi ha 8.459 persones més que porten arma i que han obtingut les llicències. Una xifra que trenca una tendència a la baixa des de 2013. Aquest tipus de llicències només poden ser expedides als que tinguin necessitat d’obtenir-la i la competència per a concedir-les és de la Direcció General de la Guàrdia Civil; tenen tres anys de validesa i ningú pot posseir més d’una llicència B i cadascuna no empara més d’una arma.

La província espanyola amb més nous pistolers és Madrid amb 2.426 llicències atorgades. Barcelona és en tercera posició però amb només 358 i València, malgrat ser una de les províncies més poblades 49 llicències.

Relacionats