Dissabte, 21 de Setembre de 2019 - Edició 422
La República

El MNAC acollirà una exposició amb 200 originals de l’històric autor de manga Osamu Tezuka produïda per FICOMIC

ACN Barcelona.-L’històric autor de manga Osamu Tezuka (1928-1989) serà el protagonista d’una exposició que es podran visitar al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i que ha estat produïda per […]

Avatar
Agències 10/09/2019

ACN Barcelona.-L’històric autor de manga Osamu Tezuka (1928-1989) serà el protagonista d’una exposició que es podran visitar al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i que ha estat produïda per FICOMIC, gràcies a la col·laboració del MNAC, Tezuka Productions i el Festival de la Bande Desinneè d’Angulema. Es tracta d’una mostra que té com objectiu donar a conèixer l’obra d’un creador vital per entendre l’evolució del manga després de la Segona Guerra Mundial, i també un dels autors de còmic més prestigiosos i prolífics a nivell mundial. L’exposició ‘Osamu Tezuka, el Déu del Manga’ es podrà visitar a partir del 31 d’octubre de 2019 coincidint amb l’inici de la 25ª edició del Manga Barcelona i fins el 6 de gener de 2020.

Macoto Tezuka, fill de l’autor i membre de la direcció actual de Tezuka Productions, participarà en la inauguració de l’exposició. Macoto Tezuka s’ha dedicat a supervisar les adaptacions i altres derivats de l’obra del seu pare i ell mateix s’ha encarregat de dirigir-ne alguna adaptació. Al Japó és també conegut com a director de cinema, una vessant que estarà present en alguna de les activitats organitzades en aquesta edició del Saló del Manga. Aquesta exposició forma part de l’acord de col·laboració entre FICOMIC i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, gràcies al qual s’ha produït l’exposició Corto Maltés de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero o la més recent ‘El Víbora. Comix contracultural’. Amb aquest nou projecte FICOMIC i el Museu Nacional continuen treballant per difondre el còmic i fer visibles les relacions que existeixen entre les diferents arts.Com ha explicat FICOMIC en un comunicat, Osamu Tezuka va ser “una figura crucial que va donar forma al manga modern” quan va començar a publicar manga poc temps després de la fi de la guerra. El 1947, el manga ‘Shin Takarajima’ (publicat en castellà com a ‘La nueva isla del tesoro’) es va convertir en un èxit, arribant a vendre més de 400.000 còpies. FICOMIC ha assenyalat que Tezuka va exercir una gran influència per tota una sèrie d’autors que acabarien liderant la indústria del manga en les següents dècades. Noms com el duet Fujiko Fujio (creadors de ‘Doraemon’), Shotaro Ishinomori (autor amb el rècord Guinness de pàgines de còmic publicades) o Yoshihiro Tatsumi (un dels autors principals del gekiga) van reconèixer l’impacte que va tenir en ells l’obra d’Osamu Tezuka. ‘Astro Boy’Poc temps després del seu debut, Tezuka començaria a crear personatges de gran èxit com ‘Astro Boy’, ‘La Princesa Caballero’ o ‘Kimba, el león blanco’, autèntiques icones del manga i també de l’animació japonesa. Poc temps després, començaria a treballar en obres de caràcter més adult, destacant Adolf, Buda, Fénix, i un dels seus últims grans personatges, el cirurgià Black Jack.

Relacionats