Dimarts, 23 de Juliol de 2019 - Edició 362
La República

El MACBA contraataca

La comissió delegada del MACBA ha valorat positivament les alternatives d’ampliació del museu presentades per l’Ajuntament de Barcelona. En un comunicat després de la reunió extraordinària d’aquest divendres, asseguren que […]

Redacció
Redacció 08/02/2019
Interior del MACBA / Wikipedia

La comissió delegada del MACBA ha valorat positivament les alternatives d’ampliació del museu presentades per l’Ajuntament de Barcelona. En un comunicat després de la reunió extraordinària d’aquest divendres, asseguren que les quatre tenen elements a favor i en contra que mereixen un “estudi en profunditat”. Per això, requeriran la documentació acreditativa de projecte, amb els aspectes econòmics i tècnics corresponents. Una vegada rebuts, el MACBA en farà les consideracions. Per fer l’estudi, proposa crear un grup de treball amb tècnics de cadascuna de les administracions del consorci.

En aquest sentit, el MACBA considerarà les alternatives que compleixin les condicions prèvies de projecte museològic, seguretat jurídica i suports econòmics.

Fa una setmana, l’Ajuntament de Barcelona va posar sobre la taula quatre propostes alternatives a la Capella de la Misericòrdia per ampliar el museu. Unes alternatives que com va saber La República van ser fetes ex professo arran de la polèmica, sense cap planificació. Les propostes ideades a mitjans de gener, va ser construïdes per personal subaltern de l’Ajuntament. Sense una exhaustiva planificació al darrere.

De les quatre, el Consistori aposta per una ampliació de l’actual Edifici Meier amb un edifici de nova construcció a la zona d’accés a la Plaça Joan Coromines des la Plaça dels Àngels, de dues plantes i una extensió subterrània que en total sumaria 3.000 metres quadrats. El consistori defensa que l’alternativa és fins i tot millor que la de la Capella perquè ofereix més espai al museu, assegura la connexió entre els dos edificis i resol l’accés a l’auditori del MACBA.

Alhora, però, també va proposar ampliar el museu a l’actual CAP Raval (edifici Sert) passant-hi les oficines i aularis (l’operació depèn de Patrimoni de la Generalitat); Utilitzar la primera planta del pàrquing soterrani de la Plaça dels Àngels; Ampliar el Convent dels Àngels i ocupar l’actual Arxiu i una Escola Bressol.

Relacionats