Diumenge, 18 d'Agost de 2019 - Edició 388
La República

El jutge que va votar en contra de condemnar el PP per la Gürtel accedeix a la ‘Gran Sala’ de l’Audiència Nacional

Els jutges Ángel Hurtado i Manuela Fernández de Prado formaran part en els propers dies de la Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional, coneguda com la ‘Gran Sala’. Ho ha avançat […]

Redacció
Redacció 23/04/2019
Pla mig d''El Bigotes', Pablo Crespo i Francisco Correa en la jornada del judici de la trama valenciana de Gürtel a l'Audiència Nacional

Els jutges Ángel Hurtado i Manuela Fernández de Prado formaran part en els propers dies de la Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional, coneguda com la ‘Gran Sala’. Ho ha avançat El Independiente, que ha explicat que Hurtado va ser el ponent inicial de la sentència de la primera època de la Trama Gürtel (1999-2005) que va tombar el Govern de Mariano Rajoy i que, amb tot, va acabar emetent un vot particular contra aquesta pel fet que es condemnés al Partit Popular -que va usar comissions aportades per la trama corrupta de Francisco Correa en despeses electorals- com a partícip a títol lucratiu.

En el seu vot particular, Hurtado va dir que “no calia introduir” en la resolució coses com que “‘entre el Grup Correa i el Partit Popular es va teixir una estructura de col·laboració estable'”, o que “es va crear en paral·lel un autèntic i eficaç sistema de corrupció institucional […] l’anomenada ‘Caixa B’ del partit, consistent en una estructura financera i comptable paral·lela a l’oficial, existent almenys des de l’any 1989”. Després d’això, i per desavinences amb els jutges que van emetre un vot contrari al seu, va canviar de secció a la Sala Penal de l’Audiència i ha format part de la sala que ha de dictar pròximament la sentència de l’expresident del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell.

Canvis en el tribunal que jutjarà Trapero

D’altra banda, la magistrada Manuela Fernández de Prado havia de formar part de la Sala que jutjarà al Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero i -per tant- haurà de ser substituïda per un altre jutge.

Relacionats