Dijous, 19 de Setembre de 2019 - Edició 420
La República

El Govern repensa les línies estratègiques d’actuació dels Bombers davant la nova generació de grans incendis forestals

ACN Barcelona.-El Govern ha analitzat aquest dimarts les línies estratègiques d’actuació del cos de Bombers davant la nova generació de grans incendis forestals. Més del 64% del territori de Catalunya […]

Avatar
Agències 10/09/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha analitzat aquest dimarts les línies estratègiques d’actuació del cos de Bombers davant la nova generació de grans incendis forestals. Més del 64% del territori de Catalunya és forestal. En els darrers 20 anys, la pressió dels incendis ha anat en augment. La intensitat del foc i la seva velocitat ha anat en augment, sobretot dels que es classifiquen com a successos extrems. A això cal sumar-hi els canvis socioeconòmics com l’abandonament rural i l’augment de superfície forestal, i més dies de risc cada any. Els Bombers es replantegen el seu model de treball en incendis forestals davant de campanyes més llargues i càlides. A més, el Govern fa un enfocament de gestió forestal integral per garantir boscos sans, on el foc de baixa intensitat hi ha de ser.

Aquest nou model pretén implicar els gestors de les emergències en el lideratge compartit de la gestió i la protecció dels valors en el paisatge. També es busca un treball transversal i cooperatiu de totes les àrees involucrades en la gestió del paisatge. Pel que fa a les estratègies d’extinció, han d’incorporar també el confinament i la contenció com a camí per fer extinció segura i gestió del paisatge.

Relacionats