Diumenge, 22 de Setembre de 2019 - Edició 423
La República

El Govern impulsa una nova llei de protecció de l’ambient atmosfèric per actualitzar la normativa de 1983

ACN Barcelona.-El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de protecció de l’ambient atmosfèric, que actualitzarà la normativa del 1983. L’objectiu és d’adequar el […]

Avatar
Agències 10/09/2019

ACN Barcelona.-El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de protecció de l’ambient atmosfèric, que actualitzarà la normativa del 1983. L’objectiu és d’adequar el marc normatiu propi en matèria de protecció de l’ambient atmosfèric a la realitat jurídica, social i tècnica actual per garantir la seguretat jurídica, així com ser més eficient en la gestió de la política de protecció de l’ambient atmosfèric, i reduir la contaminació atmosfèrica, sonora i odorífera a Catalunya. Així, el nou text recollirà aspectes com les zones de baixes emissions i inclourà altres formes de contaminació que no s’havien contemplat fa 36 anys.

La llei s’adaptarà a les directrius de la normativa comunitària i tindrà en compte els canvis socials produïts en els últims anys, que han fet que sigui imprescindible abordar aspectes que no s’havien contemplat als anys 80 per millorar la qualitat de l’aire i el soroll. Així mateix, el document haurà de preveure mesures que s’estan adoptant a les àrees metropolitanes europees per millorar la qualitat de l’aire, com les zones de baixes emissions, que no estaven previstes de forma explícita fins ara en la normativa vigent.La nova legislació també inclourà altres formes de contaminació, com l’odorífera, que no es va preveure en la normativa actual. A més, permetrà millores organitzatives per gestionar d’una forma més eficient els recursos disponibles, així com actualitzar els requeriments que han quedat obsolets, i incorporar els avenços tecnològics per millorar la diagnosi de la qualitat de l’aire.

Relacionats