Dilluns, 19 d'Agost de 2019 - Edició 389
La República

El Govern impulsa una finestreta única dels marxants per facilitar l’autorització de parades en mercats no sedentaris

ACN Barcelona.-El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, a través de la Direcció General de Comerç, ha anunciat que impulsarà una finestreta única dels marxants per tal de simplificar […]

Avatar
Agències 14/08/2019

ACN Barcelona.-El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, a través de la Direcció General de Comerç, ha anunciat que impulsarà una finestreta única dels marxants per tal de simplificar el procediment d’autorització de les parades dels mercats no sedentaris davant dels ajuntaments. La primera reunió de la Comissió de Treball sobre la venda no sedentària, presidida per la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha conclòs amb l’acord de promoure aquesta finestreta única i així posar a l’abast dels marxants instruments per facilitar el compliment de requisits municipals. A més, aquesta iniciativa aspira a unificar en un sol registre les dades que els consistoris necessiten per autoritzar les pertinents parades.

La primera reunió de la Comissió de Treball sobre la venda no sedentària, celebrada aquest juliol, va estar integrada per membres del Consell Assessor de Comerç en representació de les organitzacions empresarials, les organitzacions de consumidors, les organitzacions sindicals i les organitzacions municipals, així com per professionals qualificats del sector de la venda no sedentària.Actualment, a Catalunya hi ha 572 mercats no sedentaris a un conjunt de 475 municipis. En total, hi ha 5.950 empreses en parades i mercats ambulants que ocupen a més de 8.000 persones.

Relacionats