Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

El govern espanyol assegura que la nova Llei de l’audiovisual facilitarà la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9

La nova Llei de l’audiovisual que prepara el govern espanyol obre la porta a la reciprocitat de les emissions de TV3 i el Canal 9, segons fonts de La Moncloa, i estableix el marc regulador pel què les televisions públiques de les comunitats autònomes es podran veure en altres territoris. La vicepresidenta De la Vega ha presentat l’informe de l’avantprojecte de Llei al president Zapatero i als seus ministres. L’objectiu del govern espanyol és registrar el text al Congrés dels Diputats en les pròximes setmanes, tot i que dóna per fet que la Llei ja no es votarà a la cambra baixa fins després de l’estiu, en el pròxim període de sessions.

Redacció
Redacció 26/06/2009

Segons han explicat fonts pròximes a la vicepresidenta, l’avantprojecte assenta les bases legals que han de fer possible que els ciutadans catalans rebin les emissions en TDT de la televisió pública valenciana i que TV3 es pugui sintonitzar també en TDT a tot el territori valencià, tot i que l’acord polític que ho ha de fer possible és a les mans dels governs de les dues comunitats autònomes. Es tracta, apunten, de preveure a la Llei tots els escenaris que es puguin produir en els pròxims anys, en què la capacitat de les emissions augmentarà significativament.

Un cop el Consell de Ministres ha rebut l’informe de l’avantprojecte de la mà de De la Vega, el document s’envia ara a tots els organismes preceptius que emetran els seus respectius informes. Posteriorment el govern espanyol registrarà l’avantprojecte al Congrés dels Diputats i començarà el procés de tramitació parlamentària, on la Llei pot patir modificacions. El text es podria votar en el pròxim període de sessions, després de l’estiu, perquè l’agenda de plens del Congrés va plena fins a les vacances.

Relacionats