Dijous, 22 d'Agost de 2019 - Edició 392
La República

El Govern es prepara per una Catalunya de 8 milions d’habitants

L’executiu pronostica que l’any 2030 tres de cada quatre comarques tindran més població

Redacció
Redacció 22/05/2019

Catalunya tindrà una població de vuit milions d’habitants el 2030, mig milió més dels 7,5 milions actuals, i aquest creixement se sustentarà per l’arribada de persones migrants, segons les projeccions de població de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Les han presentat aquest dimecres el vicepresident del Govern català i conseller d’Economia, Pere Aragònes; el director de l’Idescat, Frederic Udina; el director del Centre d’Estudis Demogràfics, Albert Esteve, i la secretària d’Economia de la Generalitat, Natàlia Mas.

Aragonès ha exposat que aquestes projeccions permeten anar “adaptant i redimensionant” els serveis públics a una demografia i unes economies canviants i garantir-ne la qualitat, tenint en compte que per a això també es requereix anar augmentant la despesa de les administracions.

Ha remarcat que l’augment de la població calculat per l’Idescat, que per al 2060 la situa en els 8,77 milions d’habitants, és una “molt bona notícia” perquè permetrà sustentar l’actual sistema públic de pensions en tenir més cotitzacions a la Seguretat Social.

El vicepresident ha defensat que s’ha d'”acompanyar” aquest creixement demogràfic i impulsar altres factors qualitatius com la tecnologia, la formació i la inversió per garantir que s’augmenta la productivitat.

“Creixerem més però creixerem millor i serem més forts, dinàmics i innovadors”, ha sostingut Aragonès i ha recordat que els anys previs a la crisi econòmica, malgrat que es creixia, no era competitiu.

Relacionats