Diumenge, 15 de Setembre de 2019 - Edició 416
La República

El Govern confirma que les empleades públiques víctimes de violència podran canviar de lloc de feina en tres dies

ACN Barcelona.-El Govern ha ratificat aquest dimarts les mesures de conciliació laboral i familiar per facilitar la mobilitat de les seves treballadores víctimes de violència masclista. Així, les treballadores públiques […]

Avatar
Agències 10/09/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha ratificat aquest dimarts les mesures de conciliació laboral i familiar per facilitar la mobilitat de les seves treballadores víctimes de violència masclista. Així, les treballadores públiques víctimes de violència masclista o que tinguin a càrrec infants víctimes de maltractaments podran canviar de lloc de feina amb caràcter urgent, i l’administració es compromet a fer-ho en un màxim de tres dies. La iniciativa forma part d’una sèrie de mesures aprovades per la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics del 24 de juliol entre les que també hi ha la incorporació progressiva a la feina dels treballadors públics que han patit una malaltia greu, o l’ampliació dels permisos per atendre fills amb discapacitat.

Les treballadores que canviïn de lloc de treball no perdran ingressos ni podran patir un perjudici per a la seva carrera professional com a conseqüència del canvi. D’altra banda, els empleats públics que hagin patit una malaltia greu podran demanar una incorporació progressiva a la feina, amb una reducció d’hores que no comporti una rebaixa de sou. Finalment, els treballadors amb fills amb discapacitat tindran més hores per a permisos per a reunions o visites a les escoles, també en els casos en què els menors estiguin en un centre ordinari.

Relacionats