Dimecres, 19 de Juny de 2019 - Edició 328
La República

El Gobierno admet que només hi haurà un referèndum si la situació es descontrola

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha exposat d’una manera molt clara què podria facilitar que l’Estat acceptés convocar un referèndum pactat sobre l’autodeterminació de Catalunya, i aquest motiu […]

Joan Solé
Joan Solé 11/10/2018
Carmen Calvo, vicepresidenta del Gobierno

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha exposat d’una manera molt clara què podria facilitar que l’Estat acceptés convocar un referèndum pactat sobre l’autodeterminació de Catalunya, i aquest motiu no és cap altra que el descontrol de la situació.

Entrevistada al programa El Món a RAC1, Calvo ha equiparat la situació d’aquí amb la del referèndum del Regne Unit: “L’autodeterminació no està reconeguda en cap democràcia. A Escòcia no hi va haver un referèndum pactat. A David Cameron se li’n va anar de les mans aquesta situació”. Segons la vicepresidenta, “no existeix cap constitució de les democràcies amb les quals Espanya es compara que incloguin la possibilitat de fer un referèndum d’autodeterminació”.

Calvo ha exhibit, a més, una greu manca d’empatia amb els milions de catalans que varen votar per la independència assegurant que són una “minoria” respecte a tots els espanyols i, conclou, “no crec que la constitució espanyola es reformi mai perquè es pugui incloure un referèndum d’autodeterminació. Les democràcies no es plantegen el dret a l’autodeterminació en cap cas. Hi ha constitucions en què està expressament prohibit”.

En aquest sentit, ha rebutjat demanar perdó per la repressió policial de l’1 d’octubre perquè, a parer seu, “aquest govern no pot demanar perdó per una cosa com l’1 d’octubre que no ha fet. Ja li vaig dir al senyor Cosidó que el que no era admissible era l’1 d’octubre de l’any”.

Relacionats