Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

El festival de Sitges encara l’últim cap de setmana amb dues estrenes catalanes

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya afronta l’últim cap de setmana d’aquesta 42a edició amb dues estrenes de perfil català. Aquest divendres s’estrena Ingrid, l’única producció catalana que competeix a la secció oficial. Es tracta de la darrera producció d’Eduard Cortés, que participa amb el retrat de la fascinació d’un artista per la seva intrigant veïna rodat amb només tres actors professionals. Per altra banda, també hi haurà la presentació a l’Estat de Carriers (Infectats), l’opera prima dels barcelonins Àlex i David Pastor, actualment residents a Nova York, després de l’èxit del curtmetratge La ruta natural, guanyador al festival de Sundance l’any 2006.

Redacció
Redacció 09/10/2009

Ingrid és obra d’Eduard Cortés, foguejat a TV3 i autor dels films ‘La vida de nadie’ i ‘El pallasso i el fürher’, i explica la història d’Àlex (Eduard Farelo) que amb una mirada confusa descobreix tot el món de les ‘performances’ que elaboren els artistes que es coneixen i es comuniquen a través d’Internet. La seva veïna, Ingrid, l’introdueix mica en mica en tot aquest món fins fer-li descobrir la seva part més obscura i turbulenta. Per dur a terme el projecte, Eduard Cortés, va decidir utilitzar artistes reals i per això, només tres actors de tot el càsting s’hi dediquen professionalment, com ara Victòria Pagès.

Per altra banda, Carriers (Infectats) és el primer llargmetratge escrit i dirigit pels barcelonins Àlex i David Pastor, que actualment viuen a Nova York. Es tracta d’un film apocalíptic amb tots els ingredients del gènere. Els germans Pastor es van formar a l’ESCAC, on es va especialitzar en guió. El seu curt de final de carrera, La ruta natural (2004) va triomfar a diversos festivals. entre ells el prestigiós Sundance. El 2006 va rodar el segon, Peacemaker. David va estudiar cinema als Estats Units i va debutar amb el curt Movie (Theater) Hero (2002). Carriers és el primer llarg de tots dos, produït per Paramount.

Relacionats