Dimarts, 20 d'Agost de 2019 - Edició 390
La República

El festival Cruïlla traslladarà el públic dins l’escenari principal a través de la realitat virtual i immersiva

ACN Barcelona.-El Cruïlla es convertirà en un dels primers bancs de proves a nivell mundial de la tecnologia 5G, pionera a Europa, aplicada a la indústria de l’entreteniment i la […]

Avatar
Agències 13/06/2019

ACN Barcelona.-El Cruïlla es convertirà en un dels primers bancs de proves a nivell mundial de la tecnologia 5G, pionera a Europa, aplicada a la indústria de l’entreteniment i la música en viu gràcies a Mobile World Capital Barcelona, Cellnex Telecom, ACCIONA, MASMOVIL i Qwilt, en el marc de la iniciativa 5G Barcelona. Amb la iniciativa, els assistents a la desena edició del festival podran experimentar què se sent en gaudir en directe d’un concert des de l’escenari, al costat dels seus artistes preferits, mitjançant una experiència de realitat virtual i immersiva 360 graus. El projecte ja compta amb la col·laboració d’artistes com Bastille, Years&Years i Love of Lesbian. La llista completa dels artistes que participaran en l’experiència es concretarà més endavant.

El Festival Cruïlla continua ampliant així el ventall d’activitats que ofereix al seu públic. Per això, en aquesta edició aposta per la tecnologia 5G, que oferirà noves possibilitats vinculades a la indústria de l’entreteniment i de la música en viu. Per a dur a terme el projecte s’instal·larà una càmera 360 graus en l’escenari principal del festival, que prendrà imatges del concert. Una vegada processades, es transmetran via small cells –micro antenes– a unes ulleres de realitat virtual 3D situades en l’espai Cruïlla 5G, situat en el Village del festival. A través d’aquestes ulleres l’espectador podrà veure en streaming el vídeo 360º i experimentar la sensació d’estar en aquest moment virtualment en l’escenari amb el grup.La transmissió del flux de vídeo es realitzarà amb un temps de resposta mínima, pràcticament en temps real, gràcies a dos aspectes. En primer lloc, a les característiques del 5G: major amplada de banda, més velocitat i major fiabilitat. En segon, a la capacitat d’emmagatzematge en memòria temporal i processament de dades en l’extrem de la pròpia xarxa, conegut com a ‘edge computing’.

Relacionats