Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

El dedo que nos une

Sovint es diu que una imatge val més que mil paraules. Aquest cop podríem afirmar que la foto que us mostrem a continuació en val més de un milió. Us […]

Redacció
Redacció 24/04/2009

Sovint es diu que una imatge val més que mil paraules. Aquest cop podríem afirmar que la foto que us mostrem a continuació en val més de un milió.

Us posem en antecedents: Uns 200 independentistes convocats per l’Esquerra Independentista del Barcelonès es van manifestar ahir a la tarda a Barcelona sota la pancarta ‘El bilingüisme trepitja la nostra llengua. Als Països Catalans, en català!’. La marxa va transcórrer per la Rambla de la ciutat comtal, centre neuràlgic de la Diada de Sant Jordi, fins arribar a la plaça Reial sense cap incident.

Durant el recorregut els manifestants es van topar amb la paradeta d’Unión Progreso y Democracia. Els manifestants van aprofitar per fer una performance al davant.

Immediatament al balcó va sortir un home que, embogit pel que veia, va començar a fer fotos i a aixecar amb contundència el dit del mig cap als manifestants. La imatge és impagable: sota el lema ‘lo que nos une’ i un DNI, l’home en còlera alçant el braç amb aquest gest de menyspreu absolut.

Una mostra més de què és UPyD. Un partit que no tolera ni respecta ni accepta la pluralitat que existeix dins l’Estat espanyol. Un partit a l’ombra del PP i que amaga la dreta més rància i conservadora amb els socialistes que tenen una visió totalment centralista pel que fa gestió territorial de l’Estat.

Aquest home resumeix l’argumentació i el sentiment que senten aquesta gent cap el nostre poble i les nostres ganes d’emancipar-nos i ser lliures. Aquest home amb el seu dit aixecat en nom de UPyD és la més clara i contundent metàfora de què és realment aquest partit.

Moltes gràcies home anònim!

Relacionats