Dijous, 23 de Maig de 2019 - Edició 301
La República

El CGPJ obliga els jutges que es volen especialitzar a rebre un curs de perspectiva de gènere

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha posat en marxa el primer curs de formació obligatòria en perspectiva de gènere per als jutges que vulguin accedir a qualsevol especialitat. […]

Avatar
Agències 08/03/2019

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha posat en marxa el primer curs de formació obligatòria en perspectiva de gènere per als jutges que vulguin accedir a qualsevol especialitat. Segons l’òrgan de govern dels jutges, més de 340 magistrats ja han sol·licitat inscriure-s’hi. És un curs en línia que s’ha posat en marxa després de la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial i en compliment del pacte d’Estat contra la violència domèstica i de gènere. La formació ha estat dissenyada per experts de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere i també s’oferirà als fiscals que vulguin ingressar a la carrera judicial per la via de l’especialització. El termini d’inscripció acaba el 17 de març.

A banda dels cursos de perspectiva de gènere, el CGPJ prepara els cursos i proves que hauran de superar els jutges que aspirin a ocupar una plaça en un jutjat o secció especialitzats en violència domèstica i de gènere.

Després de la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, la violència domèstica i de gènere és una nova especialitat, en el mateix terme que l’especialitat de menors o mercantil, indica el CGPJ. Per això, els jutges que vulguin especialitzar-se hauran d’acreditar coneixements en la matèria.

Relacionats