Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

El català perd pistonada al Camp de Tarragona

El Camp de Tarragona se suma a la situació de predomini del castellà sobre el català que únicament a es donava a l’àrea metropolitana de Barcelona. A la resta de Catalunya la llengua més habitual és el català. Aquesta és una de les tristes conclusions que es desprenen de l’Enquesta d’usos lingüístics 2008, les dades de la qual sobre el Camp de Tarragona s’han presentat en roda de premsa. En aquesta zona el català representa la llengua usada pel 33,1% dels enquestats, que afirmen tenir-lo com a primera llengua, Contràriament, un 45,1% de la població afirma utilitzar el castellà com a llengua habitual.

Redacció
Redacció 01/10/2009

L’enquesta, feta entre 7.140 majors de 15 anys de tot Catalunya, de les quals 672 eren del Camp de Tarragona, també revela que un 11,8% de la població tarragonina afirma usar les dues llengües indistintament.

La majoria de la població entén tant el català com el castellà, tot i que a l’hora de parlar i escriure el coneixement del castellà és superior. Apareix també un procés de transmissió lingüística intergeneracional a favor del català, tot i que menys intens que a la resta de Catalunya.

Les dades de Tarragona s’expliquen per què es tracta d’una de les zones, juntament amb la de Barcelona, amb més població immigrant (17,3%) i amb més població provinent de la resta de l’Estat (més del 20%).

El coneixement de llengües estrangeres com el francès o l’anglès també és inferior a la de la resta de Catalunya.

Relacionats