Diumenge, 18 d'Agost de 2019 - Edició 388
La República

El 21-D Franco torna disfressat de Pedro Sánchez

Franco també va realitzar Consells de Ministres a Barcelona, era el viatge de l’imperi a la seva colònia “preferida”. Així ho destacava La Vanguardia aleshores, celebrava com eren de positives […]

Joan Puig
Joan Puig 16/12/2018

Franco també va realitzar Consells de Ministres a Barcelona, era el viatge de l’imperi a la seva colònia “preferida”. Així ho destacava La Vanguardia aleshores, celebrava com eren de positives aquelles visites i ara ho torna a fer, sense dissimular, amb mentides per atacar a la bona gent independentista que l’1-O va decidir constituir-se en república amb una victòria democràtica.

Us imagineu un Consell de Ministres en plena vaga de la mineria a Astúries? O en plena vaga de les drassanes a Galícia? Pedro Sánchez, com ja va fer el dictador, torna a Catalunya amb falses promeses de diàleg i reeditar el vell titular de l’imperi visita a la seva “colònia preferida” anomenada “Cataluña”. La més rica i més espoliada colònia que ha gosat revoltar-se en els darrers mesos contra l’imperi en decadència espanyol, on la justícia fa aigües i la repressió fins i tot es utilitzada per tapar la corrupció dels grans partits espanyols.

El Consell de Ministres a Barcelona és una provocació en tota regla, el més car de la història. Milers de policies desplegats per tota Catalunya, hores extres, dietes, equips dels diferents ministeris en hotels i restaurants de luxe i tot per fer-se una foto d’arrels colonials per celebrar el consell a la Llotja de Mar, avui en mans d’una Cambra de Comerç de Barcelona controlada per les elits que van fer diners amb el franquisme i que van mantenir-se en el poder via una tupinada electoral. Tot plegat per una foto i intentar dividir al moviment independentista.

Qualsevol violència, igual que a Eslovènia va ser culpa de l’exèrcit iugoslau, a Barcelona serà culpa del govern espanyol que ve a la ciutat per agredir-nos, per riure’s dels independentistes, dels presos polítics, de la vaga de fam, dels exiliats i dels milers de catalans encausats en diferents jutjats.

Només ens queda la mobilització pacifica, que no vol dir passiva, i que té tot el dret a paralitzar un país que vol ser lliure i que no accepta seguir sent la colònia espoliada d’Espanya.

Postdata: Un record especial pels presos polítics en vaga de fam, i pel ciutadà i alcalde de Montblanc, Pep Andreu que ha volgut mostrar la seva solidaritat realitzant una vaga de fam avui en el seu quart dia.

Relacionats