Dilluns, 17 de Juny de 2019 - Edició 326
La República

Edicions Proa convoca un nou premi de novel·la

Edicions Proa convoca un premi de novel·la inèdita en llengua catalana. El guardó neix, segons l’editorial, “amb el propòsit d’impulsar l’excel·lència, la renovació i el reconeixement de la literatura catalana, […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 04/04/2019

Edicions Proa convoca un premi de novel·la inèdita en llengua catalana. El guardó neix, segons l’editorial, “amb el propòsit d’impulsar l’excel·lència, la renovació i el reconeixement de la literatura catalana, com a continuació de la tasca editorial de Proa al llarg de les dècades”.

El jurat d’aquesta primera edició està format per Vicenç Villatoro, Nelleke Geel, Xavier Pla, Clara Queraltó i Josep Lluch. El termini d’admissió d’originals venç el 15 de juliol de 2019. La dotació del premi és de 40.000 euros i el veredicte s’anunciarà el novembre de 2019 en una festa literària; tot seguit la novel·la guanyadora arribarà a les llibreries.

Des de la seva fundació el 1928, Edicions Proa ha tingut “un doble compromís amb les nostres lletres: incorporar al català les grans obres literàries de tots els temps i estimular la creació literària en la nostra llengua”. L’editorial destaca l’èxit històric de la col·lecció A Tot Vent, amb un catàleg de més de set-cents títols,  que “ha aconseguit ser una referència per als lectors durant dècades”.

Relacionats