Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Zaragoza nega al Parlament que encarregués la gravació del #camargagate però va dimitir

Barcelona (ACN).- L'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza ha negat aquest dilluns davant del Parlament que ell encarregués gravar el dinar al restaurant La Camarga de Barcelona entre la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola Victoria Álvarez. Així, ha reiterat el que ja va fer en el seu moment, ha dit que no tenia coneixement previ del dinar, que mai va parlar amb Camacho sobre Álvarez i que no ha escoltat la gravació ni la va conèixer abans que es fes pública. Però resulta que va dimitir pel cas d’espionatge polític conegut com el #camargagate.

Redacció
Redacció 13/04/2015

Meritxell Borras posa contra les cordes a José Zaragoza

Zaragoza ha negat haver llegit el sumari del cas La Camarga i també haver escoltat la gravació. Sobre els suposats correus electrònics que implicarien el PSC en el suposat espionatge polític, ha dit que desconeix aquests 'mails' i molt probablement són falsificats. Les preguntes de la diputada Borras han provocat el moment de més nervis de Zaragoza.

Va dimitir per amor a l’art, però segueix de diputat a Madrid

D'aquesta manera, s'ha volgut desvincular totalment del cas, tot i que no ha volgut especular amb qui estaria interessat en vincular-lo. A més, també ha dit que va dimitir perquè “no volia perjudicar” el seu partit, ja que en aquell moment era una situació “difícil d'explicar”.

Zaragoza nega conèixer Marco, però la relació de Marco, Villena i Maite Francès amb els diputats socialistes ha estat evident al Parlament

Sobre els contactes amb Método3, ha dit que no coneixia a Francisco Marco ni a cap treballador, excepte Elisenda Villena, amiga seva i germana d'una treballadora del PSC. Així, ha explicat que el PSC només va encarregar tres feines a l'agència de detectius: dos 'escombrats' per detectar micròfons, un dels quals a les dependències del PSC a la Diputació de Barcelona, i una auditoria de seguretat a la seu central del partit al carrer Nicaragua de Barcelona. Aquest estudi, que va generar dues factures a causa del seu gran volum, consistia en buscar els punts d'accés vulnerable a l'edifici, ja que es va decidir retirar la vigilància personal fora d'hores de servei. Igualment, ha negat haver encarregat cap investigació sobre altres partits o cap polític.

Si hagués tingut el CD l'hagués portat als tribunals

Zaragoza ha negat repetidament que hagués tingut res a veure amb la gravació de La Camarga. Tot i això, els diputats han continuat preguntant-li, fet que ha motivat una de les poques reflexions personals que ha fet durant la compareixença. “Algú es pensa que si jo hagués tingut aquesta informació que ha provocat aquest enrenou, me l'hagués guardat tres anys?”, ha preguntat als diputats.

L'exsecretari d'organització del PSC ha explicat que l'hagués portat de forma immediata als tribunals i més “a cinc mesos d'unes eleccions en què el PSC es jugava mantenir-se al Govern”, en relació als comicis del 2010 que s'havien de celebrar els mesos posteriors a la conversa entre Alícia Sánchez-Camacho i Maria Victoria Álvarez.