Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Zapatero no repetirà com a candidat del PSOE i cedirà el lideratge a Rubalcaba

El misteri que envoltava José Luis Rodríguez Zapatero sobre la seva decisió de repetir com a candidat del PSOE, es va aclarint per moments. I és que segons destaquen aquest dijous diversos mitjans de comunicació, el president del govern espanyol  no repetirà com a líder de la llista socialista a les eleccions espanyoles. Així ho revelen ‘La Vanguardia‘ i ‘El Punt‘ en les seves portades, que anuncien que la decisió presa per Zapatero la farà pública la tardor vinent. Els rotatius apunten també que el substitut de l’actual líder socialista serà el vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, l’home més fort de l’executiu amb l’assumpció de múltiples responsabilitats que l’han fet postular-se com el millor socialista per enfrontar-se a Mariano Rajoy. Per la seva banda, ‘El Mundo’ també titula ‘No cabe ninguna duda, el candidato será Rubalcaba’; unes declaracions del president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla.

Redacció
Redacció 27/01/2011

El secret que només sabia la dona de Zapatero i un membre del partit socialista ha estat esbombat aquest dijous per diversos rotatius que donen per segur que el president espanyol està vivint ja els darrers mesos com a cap de l’executiu. D’aquesta manera, La Vanguardia apunta que el PSOE treballa ja amb la idea que el contrincant socialista que disputarà la presidència a Mariano Rajoy serà Alfredo Pérez Rubalcaba, home fort de l’actual executiu que apareixia en totes les enquestes per substituir un ZP que en els darrers mesos ha cedit protagonisme al ministre de l’Interior i vicepresident primer del govern.

Segons fonts de La Vanguardia, el PSOE veu en Rubalcaba l’única esperança de plantar batalla al PP en les properes eleccions. Dit d’una altra manera, el daltabaix que patiria un PSOE liderat per Zapatero quedaria mitigat o fins i tot anul·lat si fos Rubalcaba qui prengués les regnes del partit.

El PSOE ja pensa en Rubalcaba

La imatge de president que ha projectat Rubalcaba en algunes de les compareixences públiques que ha efectuat, l’han fet saltar a la palestra mediàtica, que l’ha situat com l’home preferit en el si del PSOE per plantar cara a les desfavorables enquestes que maneja la formació socialista.

Segons destaca el rotatiu del grup Godó, Zapatero ha pres la decisió obeint a conviccions i no pas a les circumstàncies polítiques actuals, encara que no serà fins la tardor vinent que farà pública i oficial la seva decisió. Aquest fet ja ha contrariat a molts barons i candidats socialistes a les alcaldies, que volen desmarcar-se com abans millor de la gestió de l’actual president del govern. Són nombroses les veus que demanen a ZP que deixi pas i deslligui la seva imatge de la del PSOE per poder remuntar el vol en unes enquestes que en molts indrets de l’estat domina amb claredat el PP.