Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

“Zapatero intenta comprar vots”

La cap de llista de CiU al Congrés dels Diputats per la circumscripció de Lleida, Conxita Tarruella, ha criticat ‘l’intent de compra de vots’ per part del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, amb la promesa de tornar 400 euros de l’IRPF a tots els contribuents el pròxim mes de juny. Tarruella considera que és una mesura ‘mercantilista’ i ‘electoralista’. La cap de llista de CiU al Congrés ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la candidatura al Congrés i al Senat per la circumscripció de Lleida. La federació confia recuperar el segon diputat i obtenir tres senadors. La formació política ha criticat la dependència política del PSC i del PP respecte Madrid i ha assegurat que CiU ‘és l’únic partit que ofereix un vot útil per defensar els interessos de Catalunya’.

Redacció
Redacció 29/01/2008

El cap de llista de CiU al Senat per la circumscripció de Lleida, Ramon Alturo, ha valorat positivament el fet que les llistes al Senat siguin obertes, ja que permet als votants escollir les persones. En canvi, ha dit, els tres partits polítics que formen part de l’Entesa volen ‘blindar’ els candidats al Senat per assegurar-se els vots.

Alturo ha afegit que PSC, ERC i ICV juguen a un doble joc amb desqualificacions, per una banda, i aliances per l’altra. A més, ha afegit que CiU és el partit que ‘millor’ pot representar els interessos de les comarques lleidatanes a Madrid.

La cap de llista al Congrés ha assegurat que volen treballar per trencar el desencís i retornar la il·lusió als catalans i ha insistit que CiU és l’única força política que pot garantir això. Tarruella ha recordat que ‘el PSC no ha votat mai de forma independent al PSOE’.

Per la seva banda, el número dos de la llista de CiU al Congrés dels Diputats per la circumscripció de Lleida, Ramon Companys, ha criticat la manca de programa electoral del PSC, ja que considera que està ‘sotmès al programa del PSOE’. També ha afegit que tant ERC, com el PSC i ICV es presenten amb ‘tres programes electorals diferents, però amb la mateixa voluntat de fer petita CiU’.

Companys confia obtenir el segon diputat i arribar als tres senadors en les pròximes eleccions espanyoles. Fa quatre anys van obtenir un senador i un diputat. L’objectiu és obtenir un bon resultat per ser decisius a Madrid i vetllar pels interessos de Catalunya i les comarques lleidatanes.

La federació s’ha compromès a treballar per Catalunya i retornar ‘el respecte i el prestigi que les declaracions del PP i l’actitud del PSOE han fet perdre’.

La llista de CiU al Congrés per la circumscripció de Lleida està formada per la cap de llista Conxita Tarruella, Ramon Companys, Maite Ramoneda i Antoni Postius, A més dels suplents Xavier Vallhebrera, Àfrica Aldavert, Mar Calderó i Meritxell Planes. La llista de CiU al Senat per la circumscripció de Lleida està formada pel cap de llista, el president de la Federació de CDC a Lleida, Ramon Alturo; el seu suplent Josep Maria Mayench; Maite Ribero; Miriam Senís (suplent); Albert Muntada i Xavier López (suplent).