Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Zapatero implora per telèfon a Sarkozy que el convoqui a la cimera econòmica internacional

|

- Publicitat -

Tot plegat té el seu origen en les manifestacions del president francès aquest dimarts, en què ha apuntat que segons el seu criteri, a la cimera hi han d’acudir els representants del G-8 i del G-5, que agrupa les principals economies emergents, de manera que l’estat espanyol es quedaria novament fora de la convocatòria.

Tan bon punt s’han conegut les manifestacions del president francès, La Moncloa ha iniciat les gestions diplomàtiques que, a mitja tarda, han culminat en una trucada entre els dos presidents, fet que ha obligat Zapatero a absentar-se de l’hemicicle del Congrés dels Diputats en el moment en què el líder del PP, Mariano Rajoy, oferia el torn de rèplica de la seva esmena a la totalitat dels pressupsotos.-

‘Espanya hi ha de ser’ i ‘crec que Sarkozy ho comparteix’

Publicitat

En la roda de premsa que ha ofert al propi Congrés dels Diputats, Zapatero ha afirmat que Sarkozy ‘sempre té una alta consideració i treballa amb una col·laboració molt intensa’ amb l’Estat, i que en la conversa s’ha mostrat ‘sensible i comprensiu’ amb les demandes de l’Estat.

‘En la meva opinió Espanya hi ha de ser’, ha dit Zapatero, ‘i crec que aquesta opinió és compartida per Sarkozy’. Segons Zapatero, en la conversa ha explicat al president francès les raons de l’Estat, que ‘pel seu pes econòmic’ i ‘pel que representa el seu sistema financer’, ‘ha de ser en aquesta cimera’.

Els dos presidents han quedat en ‘seguir parlant’ però Sarkozy ha recordat que no va ser ell qui va organitzar el G-8 o el G-5, on l’Estat no hi és present. En aquest camp, Zapatero ha recordat que l’Estat ‘no ha estat mai en cap d’aquests grups internacionals’, i ‘això canviarà’, perquè ‘hi ha raons objectives’ perquè sigui així.

En tot cas, Zapatero s’ha mostrat ‘convençut’ que quan faci la convocatòria de la cimera internacional, Sarkozy farà ‘bé’ la seva feina.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut