Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Zapatero i Montilla es reuneixen a Moncloa per intentar desencallar el finançament

El president de la Generalitat, José Montilla, i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, han mantingut aquest dimecres una nova reunió a La Moncloa en què han abordat el nou sistema de finançament autonòmic que s’hauria d’haver acordat el 9 d’agost.

En la reunió, que ha durat una hora, també han parlat de la col·laboració dels dos governs en relació a l’atur i la situació del sector automobilístic, i de l’èxit de la candidatura de Barcelona per ser seu de la Unió per al Mediterrani. Segons fonts de presidència i de La Moncloa, Montilla ha demanat a Zapatero que acceleri les negociacions per assolir un acord de finançament abans de cap d’any.

Redacció
Redacció 05/11/2008

A més d’acordar un nou impuls a les negociacions de finançament, Zapatero i Montilla han abordat també durant la reunió la situació de crisi econòmica i les mesures anunciades el dilluns per Zapatero per impulsar la creació de llocs de treball i tractar d’ajudar a les famílies amb el pagament de les seves hipoteques.

També, ambdós s’han felicitat per la decisió dels ministres d’Exteriors de la UE de situar a Barcelona la seu de la Secretaria Permanent de la Unió pel Mediterrani.

Crisi i sector automobilístic

Zapatero i Montila també han abordat les mesures que l’executiu espanyol està posant en marxa per plantar cara a la crisi econòmica. Segons han explicat les fonts dels dos executius la conversa s’ha centrat especialment en la situació de la indústria a Catalunya i del sector automobilístic. Les fonts no parlen directament de Nissan, que manté la voluntat de presentar un ERO, però la reunió ha tingut lloc 24 hores abans que el ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, es reuneixi amb el president de Nissan Internacional a Madrid.

Trobada inesperada

Sembla ser que la reunió entre els dos presidents no estava prevista prèviament. Montilla es troba a Madrid per a lliurar el premi Blanquerna a l’empresària Esther Koplowitz, i inicialment Zapatero tenia previst viatjar avui a Barcelona per esmorzar amb l’Associació Espanyola de Directius. No obstant això, ahir es va anunciar que aquest acte quedava ajornat, pel que el cap de l’Executiu s’ha quedat a Madrid.