Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Zapatero diu que se sent responsable de les conseqüències polítiques de la sentència de l’Estatut

Zapatero se sent responsable de les conseqüències polítiques de la sentència de l’Estatut. El president del govern espanyol ha fet aquestes declaracions en el marc d’una conferència al Fòrum Tribuna de Barcelona realitzada aquest divendres. Aquests és el primer viatge del president socialista a Catalunya després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC). Zapatero s’ha compromès a desplegar l’Estatut amb les ‘lleis i reformes que siguin necessàries’ alhora que ha estat respòs per José Montilla, president de la Generalitat, que li ha recordat que ‘calen fets i no paraules’.

Redacció
Redacció 23/07/2010

José Luis Rodriguez Zapatero s’ha mostrat aquest divendres responsable de les conseqüències polítiques de la sentència de l’Estatut. Aquestes declaracions les ha realitzat en el marc d’una conferència al Fòrum Tribuna de Barcelona. Aquests és el primer viatge del president socialista a Catalunya després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC).

Zapatero ha assegurat que acceptarà i respectarà la sentència, però s’ha compromès a fer el possible per desplegar l’Estatut amb les ‘lleis i reformes que siguin necessàries’. El president socialista ha demanat també respecte “per als sentiments d’identitat dels ciutadans de Catalunya” i “per als símbols i la llengua catalans”, i s’ha mostrat convençut de la importància de fer que Catalunya se “senti escoltada” i que sàpiga que és un “actor decisiu” dins del conjunt de l’Estat per evitar que s’estengui una desafecció política dels catalans respecte a Espanya.

Fets i no paraules

Així li ha replicat el president de la Generalitat José Montilla al seu homòleg espanyol. Montilla, a més, ha afirmat que la sentència no és un problema de Catalunya sinó d’Espanya, però s’ha mostrat convençut que Zapatero demostrarà el seu compromís amb Catalunya ‘per poder continuar avançant junts’.