Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Zapatero demana suport a Puigcercós en una reunió secreta

|

- Publicitat -

Segons ha informat Catalunya Ràdio, que ha citat fons coneixedores de la trobada, Zapatero i Puigcercós van mantenir el dimarts de la passada setmana una reunió secreta a La Moncloa. La trobada va tenir lloc a petició del mateix Zapatero i es va celebrar després de les eleccions basques i gallegues. Sense el suport del PNB i amb els dubtes respecte què farà el BNG al Congrés dels Diputats, el president espanyol li va demanar a Puigcercós el suport dels seus tres parlamentaris. A canvi d’aquest suport, Zapatero li va oferir al president d’ERC una major dotació econòmica en Rodalies i en els centres penitenciaris. Puigcercós va rebutjar l’oferta i li va reclamar al president espanyol que compleixi amb Catalunya en matèria de finançament, segons Catalunya Ràdio.

En una entrevista a TV3 aquest matí, el president d’ERC ha revelat que va parlar amb Zapatero després de les eleccions basques i gallegues. Durant la conversa, Puigcercós li va demanar que compleixi amb l’Estatut en matèries com el finançament, Rodalies o aeroports. ‘Quan s’hagi pagat el deute amb Catalunya es podrà parlar del que es vulgui’, ha dit. La resposta de Zapatero va ser que ‘el Govern espanyol fa un gran esforç i fa servir l’argument de la crisi’, que Puigcercós rebutja. Puigcercós també va instar Zapatero a ‘aprimar l’Estat’.

Publicitat

En aquesta entrevista Puigcercós també ha parlat de la ‘solitud parlamentària’ de Zapatero al Congrés dels Diputats. ‘A Madrid no hi ha majoria, cada ple es fa molt llarg al Congrés i al Govern espanyol i hi ha una majoria catalana que podria portar solucions a la crisi econòmica’, va destacar aquest dimecres al Parlament Puigcercós, qui també va apostar per la unitat dels partits en finançament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut