Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Zapatero demana suport a Puigcercós en una reunió secreta

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, li va demanar al líder d’ERC, Joan Puigcercós, el suport del partit republicà al Congrés dels Diputats en una reunió secreta a La Moncloa, però aquest li va negar si no hi ha un bon finançament per a Catalunya. Sembla ser que Zapatero hauria ofert a canvi una major dotació econòmica en Rodalies i en els centres penitenciaris. Després de les eleccions basques i gallegues, sense el suport de PNB i BNG, el PSOE busca nous aliats entre els catalans, encara que tant Convergència i Unió com Esquerra Republicana de Catalunya, ja han dit en anteriors ocasions que li posaran difícil.

Redacció
Redacció 21/03/2009

Segons ha informat Catalunya Ràdio, que ha citat fons coneixedores de la trobada, Zapatero i Puigcercós van mantenir el dimarts de la passada setmana una reunió secreta a La Moncloa. La trobada va tenir lloc a petició del mateix Zapatero i es va celebrar després de les eleccions basques i gallegues. Sense el suport del PNB i amb els dubtes respecte què farà el BNG al Congrés dels Diputats, el president espanyol li va demanar a Puigcercós el suport dels seus tres parlamentaris. A canvi d’aquest suport, Zapatero li va oferir al president d’ERC una major dotació econòmica en Rodalies i en els centres penitenciaris. Puigcercós va rebutjar l’oferta i li va reclamar al president espanyol que compleixi amb Catalunya en matèria de finançament, segons Catalunya Ràdio.

En una entrevista a TV3 aquest matí, el president d’ERC ha revelat que va parlar amb Zapatero després de les eleccions basques i gallegues. Durant la conversa, Puigcercós li va demanar que compleixi amb l’Estatut en matèries com el finançament, Rodalies o aeroports. ‘Quan s’hagi pagat el deute amb Catalunya es podrà parlar del que es vulgui’, ha dit. La resposta de Zapatero va ser que ‘el Govern espanyol fa un gran esforç i fa servir l’argument de la crisi’, que Puigcercós rebutja. Puigcercós també va instar Zapatero a ‘aprimar l’Estat’.

En aquesta entrevista Puigcercós també ha parlat de la ‘solitud parlamentària’ de Zapatero al Congrés dels Diputats. ‘A Madrid no hi ha majoria, cada ple es fa molt llarg al Congrés i al Govern espanyol i hi ha una majoria catalana que podria portar solucions a la crisi econòmica’, va destacar aquest dimecres al Parlament Puigcercós, qui també va apostar per la unitat dels partits en finançament.