Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Zapatero continuarà sense publicar les balances fiscals

Zapatero continua sense fer cas al clam perquè publiquin les balances fiscals. El president espanyol ha fugit d’estudi assegurant que establir un “càlcul global” i un “mètode” sobre les balances fiscals “no és fàcil” i, per tant, no ha concretat quan es podran publicar. És la resposta que ha donat aquest dimecres a una pregunta d’Esquerra al Congrés dels Diputats. El president del grup, Agustí Cerdà, l’ha instat a “complir els compromisos parlamentaris” i a treure els comptes del “calaix de l’oblit” en què, segons ha afirmat, els té el ministre d’Economia, Pedro Solbes.

Redacció 31/05/2007

José Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat que el seu govern “va complir la primera part del mandat de la cambra, d’establir una metodologia comuna” per calcular les balances fiscals, perquè l’Institut d’Estudis Fiscals va remetre’n un informe.

Zapatero ha afirmat que, tot i no haver aconseguit una metodologia única, el grup va fer un “treball útil” perquè la “disparitat de mètodes era enorme” i l’informe ha permès fer un “pas decisiu”.

És la resposta que ha donat al president d’Esquerra al Congrés, Agustí Cerdà, quan li ha demanat que publiqui les balances “abans del debat de política general”, que es farà a finals de juny.

Ja fa un any que les tenen a punt

Agustí Cerdà ha assegurat que “fa un any, Solbes deia” al llavors president d’Esquerra a la cambra, Joan Puigcercós, que “els experts havien conclòs els seus treballs”. Per tant, segons Cerdà, “la metodologia no pot seguir essent una excusa”.

Cerdà ha afirmat que “no pot ser que al ministeri ningú no sàpiga la xifra” i ha advertit que si els socialistes segueixen sense complir els mandats de la cambra, “acabarem la legislatura amb més ombres que llums”. En aquest sentit, ha assegurat que Zapatero “sap que Solbes té les balances al calaix de l’oblit” i li ha demanat que les publiqui.