Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Zapatero xuleja i afirma haver complert les inversions a Catalunya en els pressupostos del 2007

“Me satisface ver como Esquerra defiende el Estatut”. Zapatero ahir tenia l’humor aguditzat. Amb aquestes iròniques paraules el President de l’Estat espanyol va respondre al diputat d’Esquerra, Agustí Cerdà, i afirmà que el seu govern ja va “complir” amb la disposició addicional tercera de l’Estatut que obliga a invertir un 18’85% del PIB en els pressupostos del 2007. El republicà demanà a Zapatero que “no fes trampes amb Catalunya i que jugui net”.

Redacció
Redacció 28/06/2007

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest dimecres que el seu govern ja va “complir” amb la disposició addicional tercera de l’Estatut que obliga a invertir un 18’85% del PIB en els pressupostos del 2007. És la resposta que ha donat al president d’ERC al Congrés, Agustí Cerdà, quan li ha preguntat si l’executiu espanyol s’ajustarà a aquest compromís estatutari en els propers pressupostos. A més, Zapatero ha ironitzat dient que el ‘satisfà’ veure com Esquerra “defensa l’Estatut”.

José Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat que el seu govern ja va complir el compromís d’inversions perquè les “no regionalitzables” ja van arribar al 18’85% i ho ha resumit afirmant que “vam complir fidelment la disposició”.

La resposta del president espanyol ha indignat el president d’ERC al Congrés. Agustí Cerdà ha assegurat que “no li demanem res més que el compliment del pactat, i ja és gros, el compliment de la Llei”. I ha justificat les seves exigències destacant la “greu paràl·lisi” que pateix el desplegament de l’Estatut.

Cerdà també ha assegurat que el ministre d’Economia, Pedro Solbes, va fer una “lectura restrictiva” de la disposició i ha afegit que el “criteri” adoptat contradiu el del Fons Monetari Internacional. També ha demanat a Zapatero que “no faci trampes amb Catalunya i jugui net”.

El president espanyol ha fet una segona resposta en què no només ha insistit que van complir el que dicta l’Estatut sinó que ha ironitzat dient que està satisfet de veure que ERC, que es va oposar a l’Estatut, defensa el text. I ho ha resumit dirigint-se a Cerdà amb un “benvinguts a l’Estatut”.