Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Zapatero arriba a Catalunya i es reuneix amb Montilla, Hereu i Clos a l’aeroport del Prat

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ja ha arribat a Catalunya, nou dies després de l’apagada que va patir part de la ciutat de Barcelona. A les onze del matí s’ha reunit amb el president de la Generalitat, José Montilla, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el ministre d’Indústria, Joan Clos. Una reunió amb un alt significat polític, en la qual, a més de les infraestructures elèctriques, també es podrien tractar altres qüestions relacionades amb infraestructures com l’aeroport del Prat, el TGV o les rodalies, on precisament avui s’ha produït una nova incidència.

Redacció 02/08/2007

Zapatero ha arribat a Catalunya en una visita que té com a objectiu contrarestar la sensació de desànim instal·lada en la societat catalana en relació amb el funcionament de les infraestructures, precisament nou dies després que Barcelona patís una apagada que va afectar milers de ciutadans durant dies.

Tot i que la visita es va programar davant d’aquesta apagada, i que es va ajornar un dia a causa dels incendis de Canàries, no està previst en l’agenda oficial del president espanyol que visiti la zona afectada pel tall en el subministrament elèctric. No es descarta, però, que finalment es pugui produir, tot i l’atapeïda agenda.

Després de la reunió amb Montilla, Clos i Hereu, el president espanyol farà una visita a dos centres tecnològics i dinarà amb el president de la Generalitat al Palau. Una reunió entre els dos mandataris on es preveu que Montilla plantegi a Zapatero els principals reptes de Catalunya, com ara parlar d’inversions o del desplegament de l’Estatut.