Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Ximo Puig: “Reobriré Canal 9 i es podrà tornar a veure TV3 al País Valencià”

Ximo Puig ha cridat a canviar la relació del territori amb Espanya, després de vint anys de governs populars. “Ara hi haurà l’oportunitat de decidir quina hauria de ser”, ha dit el líder dels socialistes valencians. D’entrada, ha assegurat en una entrevista a ‘El Món a RAC1’ que si esdevé president de la Generalitat Valenciana, reobirà Canal 9, tot i que “necessita ser sostenible i radicalment diferent al que va ser”.

Redacció
Redacció 28/05/2015

Pablo Iglesias no decidirà qui és el president

També ha deixat clar que si és ell qui relleva el PP, es podrà tornar a veure TV3 al País Valencià. “Hem d’ampliar i sumar les relacions amb Catalunya”, ha dit Puig. Amb tot, el candidat socialista no té la presidència garantida, ja que tot i haver estat la primera força dels partits d’esquerres, Compromís només s’ha quedat a quatre diputats del PSPV i Podem, que té la clau en aquest cas, aposta més aviat pel partit de Mònica Oltra. “El senyor Iglesias no decidirà qui és el proper president de la Generalitat”, ha advertit el socialista.

El PP segur que no tornarà a governar

Ximo Puig també podria formar govern amb Ciudadanos, tot i que no és la seva preferència. En tot cas, l’únic que ha descartat el líder del PSPV és que el PP repeteixi al capdavant de la Generalitat Valenciana. Amb un toc d’eufòria difícil de contenir, ha dit que “hem de fer possible tot allò que hem somiat” i ho ha reblat afirmant que el canvi era absolutament higiènic.