Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Ximenis acusa la CUP d’una deriva “estalinista”

L'exalcalde d'Arenys de Munt per la CUP, Josep Manel Ximenis, ha carregat durament contra la CUP  després que hagi transcendit que la CUP va interposat una querella per, presumptament, buidar el compte bancari just abans que l'expulsessin de l'organització. Segons informa l'ACN, Ximenis no s'ha apropiat mai “d'un cèntim de ningú”  “Tant de bo em tornessin tots els diners que he posat de més”, ha exclamat  Ximenis, que assegura que la querella forma part d'una “campanya d'assetjament continuat” des de les passades eleccions municipals perquè deixi l'acte de regidor al consistori i creu que anar als jutjats amb “una mentida” demostra la deriva “estalinista” de la CUP ” a tots els nivells”.

Redacció
Redacció 19/05/2016

La relació entre Ximenis i la CUP va acabar truncada a l’octubre de 2015, quan el partit va decidir que ell ja no podia representar les seves sigles malgrat conservar la seva acta de regidor aconseguida liderant la candidatura de la CUP. Va ser aleshores quan, segons la querella de la qual ha tingut coneixement l’ACN, la formació anticapitalista va reclamar-li que traspassés tots els poders que tenia delegats en tant que responsable local de la CUP. Abans d’abandonar aquesta capacitat operativa, però, la denúncia assegura que va buidar el compte bancari de la CUP d’Arenys de Munt, que contenia una mica més de mil euros i que, a més, pertanyia a la mateixa entitat i sucursal on Ximenis era empleat.

“És mentida. El que sempre he fet es pagar coses”, respon Ximenis a la querella de la CUP, que l'acusa d'haver-se apropiat d'aproximadament 1.000 euros del compte bancari del partit a Arenys de Munt. “Per poder acabar la campanya se'ns va demanar que féssim aportacions per sufragar-la perquè no hi havia diners i, a més, jo tampoc era el tresorer. A partir d'aquí, com puc apropiar-me de diners?”, es pregunta.
 
En aquest sentit, acusa el partit de presentar-se davant el jutge amb mentides i manipulacions. “És realment greu i demostra la deriva de la CUP a tots els nivells, amb assetjament a persones com si fos una organització estalinista”, ha etzibat. Ximenis diu que la CUP “es vol convertir en la consciència del país cap a la independència però es converteixen en una parodia del que hauria ser una formació política seriosa”.
 
Amb tot, Ximenis resta importància a l'acusació i ho atribueix a la persecució que diu patir per part de la formació independentista perquè marxi de l'Ajuntament i deixi l'acte de regidor: “No ho faré perquè represento a tota la gent que ens va votar”. Ximenis, de fet, va ser cap de llista de la CUP el maig de 2015 i poc després va ser expulsat.
 
Ser o no ser de la CUP
 
L'encara regidor, però, manté que continua representant la CUP al municipi: “Continuo formant part del grup municipal tot i que a l'Ajuntament soc del grup mixt per una decisió de l'alcalde d'ERC. Això també ho vaig portar al jutjat perquè el jutge faci complir els estatuts de la CUP als representats de la CUP”.