Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

(Vídeo) Xenofòbia lingüística contra el català a Espanya

Si teniu dubtes dels avantatges de la independència de Catalunya mireu aquesta història que ha explicat TV3. Una estudiant catalana, Carmen Hidalgo, es trasllada amb la seva família a Córdoba amb un expedient acadèmic notable i presenta sol·licitud per matricular-se de Filologia Hispànica a la universitat cordovesa. La sorpresa arriba amb la denegació de la seva matriculació per haver-se examinat de literatura catalana a les PAU, assignatura considerada no apropiada o sense sentit per la Conselleria Andalusa d’Educació. Us imagineu el cas d’una estudiant andalusa, extremenya o madrilenya vetada a les universitats catalanes? Doncs a la inversa és possible.

Redacció
Redacció 09/09/2016

El Govern català hauria de trobar una solució per aquesta família catalana d’ascendència andalusa

Davant la negativa de la universitat andalusa de la matriculació i de l’absència de resposta de les instàncies presentades per Carmen Hidalgo davant el Govern andalús i el Ministeri d’Educació, la família ha decidit tornar a Catalunya, de moment la mare i la filla i mentre busquen feina pel pare, aquest es quedarà a Andalusia.

Davant d’aquesta injustícia de les autoritats andaluses i espanyoles creiem que el Govern català té l’obligació de buscar un solució, per dignitat, per justícia, la República Catalana no pot permetre aquesta greu injustícia. Estudiar la llengua o literatura catalana no pot ser una excusa pel racisme o la xenofòbia contra la nostra llengua. 

Relacionats