Xavier Domènech votaria ‘No’ en un referèndum d’autodeterminació La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Xavier Domènech votaria ‘No’ en un referèndum d’autodeterminació

En una entrevista que ha publicat avui La Vanguardia, el cap de llista de la formació lila catalana, Xavier Domènech, ha revelat què és el que votaria en una suposada votació referendària oficial. 

 

Redacció
Redacció 28/05/2016

Xavier Domènech ha argumentat així el seu ‘NO’ a la independència de Catalunya si es convoqués un referèndum oficial, una idea que dista molt de la realitat si tenim en compte que tres dels quatre partits majoritaris de l’Estat són contraris a tal plebiscit.

“Si se celebra este referéndum y en el contenido del no está reconocida la soberanía de Catalunya, si se dan estas condiciones de las que hablaba [condicions de plurinacionalitat], votaría que no. Pero lo que En Comú Podem quiere es crear el escenario en el que se pueda dirimir el debate territorial”.

Amb aquesta resposta, Xavier Domènech ha esclarit la seva postura en referència a una possible votació oficial. Al llarg de l’entrevista afirma que en el seu partit hi ha des d’independentistes a defensors de l’Statu Quo i que la missió del seu partit, com indica també en aquesta resposta, és propiciar un marc polític en el que es pugui proposar oficialment una pregunta.

L’incerta crença de l’Espanya transformable

Les expectatives de Podemos són una mica majors que en les darreres eleccions. L’aliança (i els escons potencials) amb IU els fa ser optimistes de cara a la galeria a l’hora de considerar que efectivament, hi ha esperança de canvis a Espanya. Domènech considera una fal·làcia que el discurs independentista propugni que Espanya no té remei i no es pot transformar, però no explica com es passa de la creença als fets: “Creo de veras que es un error construir tus sueños y tus esperanzas delante de los sueños y las esperanzas de otros. Eso no te hace más libre, sino más prisionero”.

 

 

Relacionats