Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Woody Allen ja és a Barcelona

El cineasta Woody Allen va arribar a Barcelona ahir al migdia per ultimar el rodatge de la seva nova pel·lícula i rebre dijous el doctorat honoris causa per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Redacció
Redacció 12/06/2007

El director d’Annie Hall o Manhattan ha arribat acompanyat de la seva dona, Soon Yi, i de les seves dues filles. La ciutat de Barcelona és una de les localitzacions del seu nou film, en què actuaran, entre d’altres, actors catalans com Joel Joan, Abel Folk, Lloll Bertran, Joan Pera o Jaume Montané.

Allen serà investit doctor honoris causa dijous a la tarda en un acte a l’Auditori del Campus Ciutadella de Barcelona de la UPF, que estarà obert a tota la comunitat universitària.

El Consell de Govern de la UPF ha aprovat concedir al cineasta aquesta distinció per “haver aportat una mirada original i personal sobre el món i en reconeixement al conjunt del seu cinema, que representa un pont entre la tradició cinematogràfica nord-americana i europea”. L’acord del Consell de Govern de la UPF ha destacat que Woody Allen “és una de les figures capitals no només del cinema, sinó de la cultura contemporània en el seu conjunt”. El mateix director novaiorquès ha acceptat “molt content” la distinció de la UPF.

Woody Allen serà el tercer doctor honoris causa investit per la UPF. El primer va ser el clergue i pacifista sud-africà Desmond Tutu el 2000 i el segon, el teòleg i historiador Miquel Batllori el 2002, que va ser investit amb altres 10 universitats catalanes.

La investidura com a doctor honoris causa serà anterior al començament del rodatge de la seva pel·lícula a Barcelona i Astúries, previst per al juliol, i de la presentació a Avilés el 18 de juny de la seva última pel·lícula, Casandra’s dream, protagonitzada per Colin Farrel i Ewan Mcgregor.