Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Woody Allen comença el rodatge de la seva pel·lícula barcelonina a la Barceloneta

Woody Allen ha decidit rodar a Barcelona a l’estiu, precisament els mesos on els mitjans informatius tenen menys notícies, de manera que s’han abocat en massa a cobrir qualsevol moviment del cineasta fins a avorrir la ciutadania. A directe!cat intentarem informar només d’allò imprescindible relacionat amb Woody Allen, i avui és un d’aquests dies clau de la seva estada a Barcelona. Aquest matí s’ha iniciat el rodatge del seu film a Barcelona, encara sense títol, on apareixeran Scarlett Johansson, Javier Bardem, Rebecca Hall, Penélope Cruz i actors catalans com Joel Joan o Lloll Bertran, entre d’altres, i que s’estendrà durant set setmanes entre la capital catalana, Astúries i Nova York.

Redacció
Redacció 09/07/2007

Woody Allen ha triat el barri de la Barceloneta com a escenari de les primeres preses del rodatge. Aquest matí, el director novaiorquès ha gravat una escena exterior a la terrassa d’un restaurant amb Scarlett Johansson, que dóna vida a una turista que visita Barcelona. El director d’Annie Hall ha arribat a primera hora del matí, amb la seva habitual gorra, i no ha parat de donar instruccions als integrants del seu equip. Després ha aparegut Scarlett Johannson, vestida informal amb texà, pantaló caqui i camisa beix amb una càmera de fotos, que ha rodat els primers plans sota l’atenta mirada d’Allen.

El rodatge de la primera escena de la pel·lícula de Woody Allen ha originat expectació a la zona del passeig de Joan de Borbó, sobretot entre els mitjans de comunicació, que miraven pacientment a metres de distància. De la trama d’aquest Woody Allen Summer Project 2007 gairebé no s’han revelat detalls, i el cineasta mateix només ha explicat com pretén presentar Barcelona: “Tal com la veig amb els meus ulls, de la mateixa manera que vaig fer amb Manhattan”, i fer-ne “una carta d’amor de mi a Barcelona i de Barcelona a la resta del món”.

Woody Allen porta instal·lat a Barcelona prop d’un mes perfilant les localitzacions de la pel·lícula, temps en què ha rebut un doctorat honoris causa de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ha tocat el clarinet un parell de nits al costat de dos membres de la seva banda en una cèntric hotel barceloní.

Les ajudes públiques a la pel·lícula per part de les administracions han despertat les crítiques del PP de Barcelona. En aquest sentit, el Ministeri de Cultura participarà amb amortització directa a taquilla -aportant el 15% de recaptació si supera els 300.000 espectadors-, l’Ajuntament de Barcelona amb gairebé un milió d’euros, la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empreses amb 350.000 euros, a la qual queda per sumar la de la Conselleria de Cultura.