Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Windows Vista guanya la primera edició dels premis catalans a la pitjor tecnologia

El sistema operatiu Windows Vista ha guanyat la primera edició dels Fiasco Awards 2009, uns premis que han ideat un grup d’enginyers catalans per destacar els projectes tecnològics que han fracassat. La seva candidatura va considerar que un sistema operatiu ha de ser robust i fiable i que abans de comercialitzar-lo se li han de fer totes les proves necessàries que en garanteixin la funcionalitat i el rendiment. De les 6.403 persones que han votat a través de la web dels guardons, 5.222 l’han considerat un ‘gran fiasco’, segons ha informat l’organització. També han atorgat un accèssit al Sistema d’Administració i Gestió Acadèmica de la Generalitat (SAGA).

Redacció
Redacció 02/03/2009

La candidatura considera que és ‘un aplicatiu que no resol les necessitats dels usuaris’, els mestres i que ‘necessita una racció més ràpida’.

Els Fiasco Awards són una iniciativa d’un grup de persones vinculades al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que volen premiar els projectes que han fracassat. L’esperit del guardó és potenciar l’esperit crític i fomentar l’actitud positiva davant dels fracassos, que consideren ‘una etapa d’aprenentatge necessària per assolir l’èxit’.

La voluntat dels organitzadors és que els Fiasco Awards siguin uns premis populars. En aquesta primera edició van rebre 23 candidatures a través de la pàgina web. El jurat va seleccionar els nou finalistes: Google Lively, Windows Vista, Second Life, Autonòmix, el programari lliure dirigit per les administracions; Maresme Digital, Mobuzz.tv, One Laptop per Child, la ràdio digital, i el SAGA.

Els premis es van lliurar aquest dijous en una festa celebrada al Casino de l’Aliança del Poblenou de Barcelona.