Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

WikiLeaks troba “altament sospitós” el document de la CIA publicat a ‘El Periódico’ sobre els atemptats a Barcelona

L'organització especialitzada a filtrar documents d'espionatge posa en dubte la fiabilitat del document per les seves faltes ortogràfiques i “errors bàsics”.

Redacció
Redacció 31/08/2017
WikiLeaks considera que la suposada nota de la CIA alertant del risc d'atemptat a Barcelona i publicada aquest dijous pel diari 'El Periódico' pot ser una falsificació.
 
“Un diari publica un document d'intel·ligència dels Estats Units altament sospitós sobre l'atac d'ISIS a Barcelona just abans del referèndum català”, ha assegurat l'organització especialitzada a filtrar documents confidencials.

“Sembla modificat o fals”, ha afegit el seu editor, Julian Assange, a través de Twitter.
 
Segons WikiLeaks, els serveis d'intel·ligència no parlen d'ISIS, sinó “d'ISIL”, en anglès no és “Irak, sinó Iraq” i el document es refereix a una “nota” en comptes d'utilitzar la paraula anglesa “notice”.
 
WikiLeaks també destaca que el text inclou “errors bàsics” i s'utilitza la fórmula “Spain” per referir-se a Espanya en comptes de “ESP”, les sigles habituals en els serveis d'intel·ligència per referir-se a l'Estat.
 
L'organització especialitzada a filtrar documents d'espionatge també posa en dubte el text per l'ús de les cometes de citació amb el mètode espanyol ('<<'). "En un "informe en anglès de la CIA és molt sospitós", afirma Julian Assange.