Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Wikia Search, el nou competidor de Google

Avui dilluns 7 de gener Internet ja té un nou cercador. Es diu Wikia Search, funcionarà de manera similar a l’enciclopèdia on line Wikipedia. El Wikia Search, impulsat per Jimmy Wales, el fundador de Wikipedia, ja està obert perquè els internautes puguin experimentar amb ell. Les parts que poden consultar-se ara mateix mostren un projecte en fase embrionària, per al qual Wales demana la col•laboració de voluntaris. Intentarà ser l’alternativa a Internet de Google.

Redacció
Redacció 07/01/2008

Avui dilluns 7 de gener Internet ja té un nou cercador. Es diu Wikia Search, funcionarà de manera similar a l’enciclopèdia on line Wikipedia. Això vol dir que el portal contarà amb la participació dels internautes per tenir sentit. D’aquesta manera, el nou buscador pretén i vol convertir-se en una alternativa al totpoderós Google.

Aquesta última no és una tasca senzilla, ja que la quota de mercat de Google creix constantment i augmenta la distància que li separa dels altres grans sistemes de recerca d’internet. A l’Estat espanyol el 90% dels usuaris quan vol buscar quelcom a Internet ho fa a través de Google.

La principal novetat és que es tracta d’un sistema de recerca en el qual els resultats proporcionats pels algorismes de recerca seran progressivament ordenats per la xarxa d’usuaris que ajudaran a construir la base definitiva de dades del servei. Un sistema radicalment diferent al de Google, que des de fa anys ha demostrat el poder de les fórmules matemàtiques per a proporcionar resultats encertats en recerques que moltes vegades duren només uns segons