Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

VOX demana al TS que torni a empresonar els consellers alliberats

Redacció | El partit d'ultradreta VOX ha presentat aquest dimarts al matí davant del Tribunal Suprem un recurs contra la llibertat sota fiança dels sis consellers i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Al·lega que hi ha risc de fuga a Bèlgica, de destrucció de proves com documents que siguin a casa seva i de reiteració delictiva perquè es presenten a les eleccions amb programes independentistes.

Redacció
Redacció 12/12/2017
Segons el partit d'ultra dreta, existeix el risc de fuga perquè “els investigats compten amb la base a Bèlgica, nodrida d'abundants recursos, finançament i suports logístics” junt amb la resta de govern amb qui tenen un “pla delictiu comú, minuciosament dissenyat i executat”, expliquen en el document elaborat.
 
El recurs també assenyala el risc de reiteració delictiva perquè es presenten a les eleccions amb programes independentistes: “els mateixos actes dels investigats una vegada posats en llibertat, en participar en diversos mítings electorals i expressar la seva voluntat de seguir endavant amb la secessió de Catalunya”.
 
Per últim, al·leguen risc de destrucció, alteració o ocultació de proves perquè, segons ells, podrien “destruir o obstaculitzar l'obtenció de documentació relativa al procés” que “amb tota probabilitat s'ha traslladat” a Brussel·les.
 
Amb tot, VOX sol·licita al magistrat del TS, Pablo Llarena, que acordi novament la presó provisional, comunicada i sense fiança dels consellers i membres de la Mesa alliberats.