Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

“Vosotros sois los que teníais que haber ido en ese avión. Y también Artur Mas”

Artur Mas es desplaça avui cap als Alps al costat de Mariano Rajoy. Tanmateix, a la xarxa alguns usuaris de Twitter espanyolistes mostren indignació perquè Mas també viatgi cap a l’Alta Provença i ignoren que els familiars de les víctimes que viatgin cap a la zona del sinistre necessiten tot el suport possible per afrontar la tragèdia. A més, expressen ràbia perquè en la roda de premsa d’ahir, el president parlés en català. 

Redacció
Redacció 25/03/2015

En català, castellà i llenguatge de signes

Els tuitaires que avui destil·len odi cap a Catalunya i els seus representants no entenen que el català és la llengua pròpia del país. De fet, en la roda de premsa d’ahir va parlar en català i castellà, mentre que un intèrpret traduïa les seves paraules al llenguatge de signes. Aquests membres d’aquesta xarxa social també ignoren que el president Mas és el màxim representant del país d’on sortia el vol i d’on procedien bona part de les víctimes, i que això és justificació suficient perquè sigui als Alps avui.

Exemples de l'odi

Per exemple, l’usuari @CasasRodri diu: “Vosotros sois los que teníais que haber ido en ese avión. Y también Artur Mas. Hay que ser sinvergüenza”. També destaca la piulada de @huargonegro: “Sin ningún respeto por los muertos ni sus familias, como hizo Artur Mas”. L’usuari @67CVM es pregunta: “¿Es necesaria la visita de Artur Más [sic] al lugar del accidente aéreo? ¿En calidad de qué viaja? ¿Aporta algo?”. Molts d'altres exemple es poden llegir a la imatge que acompanya aquest article.