Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Voluntariat lingüístic entre Catalunya Nord i Sud

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) de Figueres i el Centre Cultural Català del Vallespir comencen diumenge un projecte de voluntariat lingüístic pioner, en tant que serà el primer que es farà a nivell transfronterer. Ambdues entitats volen posar en contacte aprenents de català de la Catalunya Nord amb voluntaris de l’Alt Empordà perquè puguin practicar la llengua durant una hora setmanal i mirar de potenciar-ne l’ús al nord del país, alhora que vol impulsar l’intercanvi cultural entre un costat i altre de la frontera política.

Redacció
Redacció 19/03/2009

La presentació del projecte (pdf) i de les parelles lingüístiques que hi participaran tindrà lloc a les 11 del matí al Museu de l’Empordà de Figueres. Entre d’altres, hi assistiran el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Figueres, Ciro Llueca; els seus homòlegs d’Arles i de Sant Llorenç de Cerdans; la regidora de Relacions Transfrontereres del consistori figuerenc, Isabel Pineda; la coordinadora del programa Voluntariat per la Llengua, Viqui Sanz, i la directora del Centre de Normalització Lingüística de Girona, Montserrat Mas.

L’objectiu del programa és facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo que el puguin practicar en un context real i relaxat. Aquest programa promou el voluntariat lingüístic, de manera que persones que parlen habitualment català destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades a agafar fluïdesa, perdre la vergonya i poder-lo parlar d’una manera natural.