Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Volkswagen ha de decidir si fabrica el Q3 a Martorell

Els màxims directius del grup Volkswagen decideixen aquest dimarts si la factoria de Seat de Martorell fabricarà el nou Audi Q3. En aquesta reunió hi haurà sobre la taula la proposta que Seat ha acceptat del sindicat UGT i que preveu un any de congelació salarial a canvi que el nou model d’Audi es fabriqui a Martorell. Les mesures que proposa UGT, i que si el consorci accepta se sotmetran a referèndum entre la plantilla, consisteixen a congelar el salari dels treballadors durant només el primer any, i no dos com proposava l’empresa, i una pujada del 50% de l’IPC el segon any.

Redacció
Redacció 10/03/2009

El tercer any els treballadors recuperarien el poder adquisitiu amb una pujada salarial superior a la de l’IPC i una paga mínima de 200 euros. En cas que la fabricació del Q3 s’adjudiqués a Martorell el sindicat també proposa que no s’acomiadin 1.500 treballadors. El sindicats CGT i CCOO no estan d’acord amb aquestes condicions.

Ajut des del Consell de Govern

El Consell de Govern té previst aprovar aquest dimarts un conjunt de mesures per donar suport al sector de l’automoció, que seran complementàries al Pla Integral d’Automoció impulsat pel govern espanyol. L’objectiu d’aquestes mesures seran dotar de capital circulant les pimes del sector, garantir els plans d’inversió dels fabricants i incrementar les possibilitats de fabricació de nous models a Catalunya. L’encarregat d’explicar aquestes mesures serà el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que compareixerà a partir de dos quarts de dues del migdia acompanyat de la directora general de Comunicació del Govern, Aurora Masip.