Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Volen que el Parlament faci un homenatge als catalans de la selecció espanyola

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha reclamat aquest diumenge que el Parlament de Catalunya ‘doni la benvinguda’ i faci ‘l’homenatge que es mereixen’ als jugadors catalans de la selecció espanyola que fa uns dies van guanyar el Mundial de futbol. ‘Això és el que hauria d’haver fet el Govern de la Generalitat’, ha afegit, ‘estar orgullós dels set jugadors catalans i altres que han estat formats a Catalunya que han contribuït a guanyar el mundial. Sánchez-Camacho ho ha des de Sitges, en la cloenda de l’escola d’estiu del PP, on ha donat el tripartit per ‘mort’, ha dit que Montilla s’ha convertit en el president ‘dels nacionalistes’ i ha alertat que l’objectiu de CiU és la independència.

Redacció
Redacció 19/07/2010

Sánchez-Camacho ha dit que el seu representant a la Mesa del Parlament, Rafael Luna, ja ho ha demanat però que aquesta setmana que ve ho faran oficialment. El PPC vol que la cambra catalana ‘doni la benvinguda’ i faci un ‘homenatge’ a jugadors com Xavi, Piqué o Puyol, entre d’altres, que són catalans i que han ‘contribuït’ a que la selecció espanyola guanyés el Mundial. Per Camacho, la selecció espanyol ‘ha demostrat el que és possible’ i ‘ha donat un exemple a molts polítics’, ja que els jugadors ‘han treballat amb germanor, colze a colze, en un sol equip, vinguessin d’on vinguessin’.

D’altra banda, Sánchez-Camacho ha situat el PPC com a ‘únic partit’ que ha demostrat tenir ‘responsabilitat’ a Catalunya. D’una banda, ha advertit que CiU té com a ‘veritable objectiu’ la independència, ni que sigui ‘a terminis, en diferit’. ‘Alguns estan portant el repte massa lluny, el repte està anant molt lluny i pot provocar alguna fractura social’, ha advertit Sánchez-Camacho, que en diverses ocasions ha deixat clar que no col·laborarà amb una federació nacionalista que opti pel sobiranisme.

Sánchez-Camacho també ha carregat contra el president de la Generalitat, José Montilla, de qui ha dit que ‘ha renunciat a ser el president de tots els catalans per passar a ser el president dels nacionalistes’. ‘Catalunya està ora de president i de Govern’, ha dit. A més, creu que el seu mandat ha estat ‘pitjor’ que el del president Pasqual Maragall.

Pel que fa al tripartit, l’ha donat per ‘mort’ i ‘acabat’. ‘Ja no estem parlant en el futur d’un possible tercer tripartit, sinó que estem parlant o d’un a Catalunya separatista i nacionalista, o una Catalunya que sigui capaç de tornar a recuperar la cordialitat amb la resta de l’Estat’.