Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Vol directe Barcelona-Miami a partir del 29 de març

El vol directe d’Iberia entre Barcelona i Miami (Estats Units) començarà a operar el proper 29 de març. Es tracta d’una de les dues rutes intercontinentals que el president de la companyia, Antonio Vázquez, va anunciar l’octubre passat, durant la presentació del nou hangar de l’aeroport del Prat, tot prometent que l’empresa espanyola tornaria a apostar per aquesta instal·lació. L’altre vol que va anunciar Vázquez per la primavera, des de Barcelona a Sao Paulo, es retardarà fins al juny per obres a l’aeroport brasiler. Els Airbus 340 d’Iberia sortiran del Prat cap a Miami tres cops per setmana i la companyia preveu transportar 53.000 passatgers en aquesta ruta abans de finals d’aquest any 2011.

Redacció
Redacció 05/03/2011

Els vols a Miami sortiran dimarts, divendres i dissabte a dos quarts de dues de la tarda del Prat i aterraran a un quart menys cinc de set (hora local) a la capital de Florida. Des d’allà, sortiran a tres quarts de vuit del vespre (també hora local), per arribar a les onze del matí a Catalunya.

Els vols costaran, com a mínim, 434 euros d’anada i tornada i ja es poden comprar a la pàgina web d’Iberia. Un seient al primer avió, que s’enlairarà el dia 29, costa ara a Internet 2.449,34 euros.

Aquest és un dels dos vols que va anunciar Vázquez durant la seva visita al Prat, el 18 d’octubre passat. Llavors va prometre que aquestes rutes serien ‘només el principi’ del retorn de l’empresa espanyola al Prat. ‘Estem disposats a abocar recursos que suposen una inversió de 200 MEUR en aquest aeroport per a desenvolupar rutes de llarg radi des de Barcelona’, va anunciar.

De moment, el de Sao Paulo, que havia de començar a operar també el març, es llençarà al juny perquè a la ciutat sud-americana estan fent obres a l’aeroport, han informat fonts d’Iberia. La companyia ja ha presentat el seu pla de rutes d’enguany, que, de moment, no preveuen més vols directes nous des del Prat.

Iberia també començarà a operar, el 28 de març, un nou vol a Los Ángeles des de Madrid. En total, enguany la companyia estrenarà quatre destinacions des d’aeroports de l’Estat, inclosos els dos del Prat.