Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

‘Vivim en un fals bilingüisme que margina la nostra llengua’

El passat cap de setmana es va celebrar a Perpinyà l’acte de cloenda del Correllengua 2008 en el qual van participar un total de 450 municipis d’arreu del territori dels Països Catalans. La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, organitza des de fa més de deu anys el Correllegua i, segons la portaveu nacional de la CAL, Elisabet Molina, tot i que enguany han participat ‘cinquanta municipis més que l’any passat’ en nombre de persones ‘en els actes nacionals ha minvat lleugerament’.

Redacció
Redacció 12/11/2008

Aquesta és una de les accions cabdals de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, ja que, segons Elisabet Molina, el Correllengua ‘és la marca de la CAL’. Però al llarg de l’entrevista, la portaveu nacional de l’entitat ens fa uns repàs als seus objectius i ens explica que tot i seguir amb els mateixos objectius que tenia des del principi, té un nou objectiu que és ‘apostar per treballar conjuntament amb les diferents entitats nacionals en defensa de la llengua’ com per exemple, ‘la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural’.

Al mateix temps, Elisabet Molina ens fa una valoració de l’estat de la llengua al nostre país i, per ella, ‘tot i que cada cop més nombre de persones coneixen la llengua catalana, el seu ús minva, sobretot entre els joves’. Perquè, segona Molina ‘vivim en un bilingüisme fals que anorrea i margina la nostra llengua’.