Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Vis-a-vis amb Pep Sala

Def: vis-à-vis és una locució francesa que significa cara a cara. En francès antic, el vis és l’adaptació de cara del participi llatí visum del verb videre (veure). A les […]

Redacció
Redacció 17/02/2011

Def: vis-à-vis és una locució francesa que significa cara a cara. En francès antic, el vis és l’adaptació de cara del participi llatí visum del verb videre (veure). A les presons, també s’empra per definir la trobada privada de dues persones, a soles i sense supervisió…

Pep Sala, compositor, lletrista, productor, arranjador, guitarrista i, juntament amb el desaparegut Carles Sabater, cofundador del mític grup de música català, Sau. Des del mes de novembre ens captiva amb els concerts intimistes de la gira La Taverna d’Old John on Sala recupera la seva faceta més acústica mentre prepara, en motiu del vintè aniversari, la gira monogràfica del disc El més gran dels pecadors que començarà pels volts del mes de juny. Pecador confés, amb ell he pogut intimar una miqueta i, a continuació, faig vostre el que us puc transcriure amb paraules…

Ja en l’època clàssica als atletes que participaven en les Olimpíades se’ls prohibia practicar sexe mentre duressin els entrenament i les competicions. Existia la idea que, amb l’ejaculació, perdien part de la seva força i potència. En el món del futbol també corre aquest rumor… Però què me’n dius dels músics? Feu o no feu sexe abans d’un concert?
Jo sóc dels que prefereixo fer sexe després dels concerts perquè abans estàs concentrat i tens el cap en moltes altres coses. És després, quan et baixa l’adrenalina i et relaxes, que és un moment fantàstic per practicar-lo. M’agrada estar al cent per cent a l’hora de fer l’amor, sense cap element que distorsioni.

De Rock & Roll, segur que n’hi ha en els backstages. Els psicotròpics els deixem per un altre dia però i de sexe? Hi ha marro o no?
Al llarg de la meva carrera (i ja porto uns quants anys…) n’hi he vist de marro en els backstages, però molt poques vegades, menys de les que ens pensem. Crec que el llibertinatge dels backstages és més al principi, quan es comença. Ets jove, t’impacta l’èxit i se’t descontrola una mica la vida. Ara mateix, en el meu cas, crec que seria impensable.

Ser músic propicia que lliguis més?
Si, i tant!. Hi ha la teoria que la immensa majoria de músics són músics per poder lligar més, que han començat la carrera per tenir més notorietat social… I, moltes vegades, una cosa va de bracet amb l’altra.

Pep, tu ho has tocat una miqueta tot: la parella quan estaves amb Sau, els grups amb La Banda del Bar i ara t’ho fas tot sol… Quin format és més excitant?
Els grups són molt difícils, aconseguir que tots els components estiguin en la mateixa sintonia i disposició… Si això conflueix, llavors la suma és exponencial. En el cas de les parelles, l’adaptació i la convivència també és complicada però sempre és més fàcil que dos es posin d’acord. Tot sol, com amb les relacions personals, mai és tant excitant, divertit, interessant… Per exemple, a nivell creatiu no tens a ningú que et pugui portar la contraria.

A l’època de Sau, qui lligava més tu o en Carles?
Sense cap mena de dubte, en Carles. Era agraït físicament, tenia molt carisma i un encant especial i..  tenia molt èxit amb les dones.. Tot i que també s’ha de tenir en compte la predisposició… En Carles era una estrella del Rock les 24 hores del dia.

De fet, éreu com una parella de fet, ho compartíeu tot?
No, en el pla sexual no vàrem compartir res… Si bé es cert que durant una època corria el rumor que érem parella més enllà del pla professional, que érem homosexuals. I, com que ens feia molta gràcia vàrem seguir el joc de no desmentir-ho. De fet, quan et mous en certes cotes de popularitat ets procliu a que diguin de tu solemnes tonteries. Un cop ens van preguntar si ens havíem conegut en un aplec de sardanes a Matagalls i com que ho vàrem trobar graciós, vàrem adoptar la història.

Explica’m una anècdota picant relacionada amb la teva professió
Un cop, en un concert dins d’un teatre, ens vàrem adonar que la noia de la primera fila no duia calces i que, pel posat, volia que ens n’adonéssim… La veritat és que tant en Carles com jo, vàrem perdre el fil del que tocàvem durant uns segons…

Una cançó que et posi especialment calent
Li has demanat a la pitjor persona del món perquè els músics tenim un problema, no escoltem música, l’analitzem. No sé dir-te una en concret, hi ha músiques que tenen aquell punt de sensualitat com podria ser el Bolero de Ravel, per exemple.

La teva primera vegada… Recordes? Quants anys tenies?
Si, perfectament. Tenia setze anys.

Què és el més patètic que has fet per amor? I per sexe?
Tots hem fet moltes coses patètiques, per amor i per sexe… No sé, ara mateix no recordo res en concret, però segur que va ser molt patètic.

Un lloc de Catalunya per mirar les estrelles i fer margeres. I del món?
El pantà de Sau és fantàstic. Del món? El pantà de Sau és fantàstic. No sé, no he fet mai margeres a Tailàndia, segur que és un lloc també fantàstic.

I a on no ho faries mai?
Ara no en faria enlloc per un tema de comoditat. Em temo, però, que la gent que té 18 anys tampoc en fa ara i potser ni saben que és fer margeres.

Carn, peix o mar i muntanya?
En gastronomia no sóc excloent en absolut… Pel que fa a sexualitat, sóc carnívor.

Pit o cuixa?
Depèn del pollastre.

Què t’hauria de fer perquè perdessis el cap?
Particularment penso que quan un perd el cap és perquè li passen coses que pensava que mai li podien passar. Si t’ho dic, ja no em sorprens…

El lloc més estrany o morbós on has fet sexe
No ho recordo… Amb els anys, he perdut memòria. No sóc una persona que l’exciti el risc, aleshores, no crec que hagi fet l’amor en gaires llocs morbosos.

Al llit, et deixes fer o ets emprenedor? Emprenedor.

Amb els ulls tancats o oberts? Oberts.

Amb la llum apagada o encesa? Encesa.

A sobre o a sota? Depèn del moment.

Que on hi ha pèl hi ha alegria hi estem d’acord, però… amb o sense?
Depèn de la persona… Arregladet, apañaico…

Tanga, calces o culotte?
Depèn també de la dona.

Una icona eròtica catalana? I de fora del nostre país?
Catalana, la botifarra de pagès; del món, la Marylin Monroe.

I l’antiicona? És a dir, amb qui no et ficaries mai al llit?
Dones amb certes estètiques. Del món musical la Lady Gaga, per exemple.

Una de 40 o dues de 20? Una de 40, segur.

Dos són poc o tres multitud? No crec que dos siguin poc.

Si jo et proposo (en sentit figurat) fer un intercanvi de parelles…
No m’ho rumiaria… Hi ha un moment que en el sexe busques altres coses. Costa molt trobar-se bé amb una persona i quan ho aconsegueixes, ja en tens prou.

I si et dic: “Jonny, Jonny, Jonny, fes-me mal…”
No és el que m’atrau més…

Algun fetitxisme? La roba interior.

Digues una posició del Kama Sutra. Jo te’n dic una: l’abraçada del panda*  Veritat o mentida? Hòstia, no en tinc ni idea. Tinc un llibre i la veritat és que no l’he mirat mai… Veritat, si tu m’ho dius… No tinc ni puta idea…

Imagina que vas a una botiga eròtica i et deixen triar un d’aquests articles: unes manilles tipus mosso d’esquadra, un oli fantàstic per fer sexe oral o un vibrador de doble estimulació. Amb què et quedes? L’oli per fer…

Has estat mai en un Tupper Sex? No, tampoc m’hi veig.

Digues un títol d’una pel·lícula X (és per verificar que normalment ningú se’n recorda de cap) Ni idea…

Aquí te pillo y aquí te mato o desvesteix-te a poc a poc que tinc pressa? A poc a poc, sempre! Casi mai tinc presa…

T’has sentit mai Conrad Son i t’has filmat? No, que llavors et pengen al You Tube…

La masturbació abans dels 40 és plaer, després dels 40 és necessitat. Veritat o fals? Fals.

El més marranot que t’hagin dit a cau d’orella…. O que hagis dit…  El que recordo no t’ho diré pas…

Una erecció incòmoda que recordis. No en recordo cap, suposo que alguna de jovenet i a la platja.

El coitus interruptus més interruptus que recordis, si en recordes cap. Una trucada horrorosa repetitiva.

En el millor moment, tens un destrempament . Li menteixes: (a) No m’havia passat mai (b) Només em passa amb persones que estimo (c) He tingut un mal dia (homes)
No mentiria… En tot cas em preocuparia el per què i que ella no pensés que és per culpa seva.

I per acabar…Explica’m un acudit verd i/o obscè.
En què s’assemblen les dones amb les dents? Què necessiten molta pasta i te les has de cepillar sovint. La versió femenina seria: en què s’assemblen els homes amb els raspalls de dents? Que sense pasta no serveixen per res.

*L’abraçada del panda: home i dona s’ajauen, cara a cara, però peus contra cap. El rostre d’ella enfront de les cames d’ell, i viceversa. Quan la dona està prou estimulada plega les cames lliscant-ne una sota el cos de l’home i passant l’altra per sobre, estrenyent els malucs del seu company i deixant-se penetrar en apropar-se contra ell. L’home queda amb les natges obertes de la dona davant els seus ulls i amb les mans lliures per exercir gran varietat de carícies.