Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Vilassar de Mar s’erigeix com a pioner en l’ús del Twitter i es situa ja entre els 3 millors en els ‘Shorty Awards’

El canal de Twitter de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ja es troba entre els tres primers nominats de la III edició dels premis internacionals ‘Shorty Awards‘. Aquests guardons, coneguts com ‘els Òscar de Twitter’, reconeixen la tasca que realitzen persones, entitats i institucions a les xarxes socials i premia cada any els millors canals i perfils. D’aquesta manera, el consistori barceloní és el primer nominat europeu per darrera només de l’escriptor i analista John Moore i del president dels EUA, Barack Obama, i ja es situa per davant de canals com els de la NASA o dels coneguts senadors nord-americans Gabrielle Giffords o Sarah Palin . El perfil del consistori de Vilassar és reconegut pel seu treball informatiu i la seva capacitat de comunicar-se amb la ciutadania del municipi.

Redacció
Redacció 26/02/2011

El perfil de l’Ajuntament de Vilassar de Mar es troba entre els tres primers nominats d’una llista de 275 candidatures en la categoria de ‘govern’. Segons el regidor de Comunicació i Noves tecnologies del municipi, Laureà Folch, l’ús de Twitter i Facebook ‘és pioner entre els consistoris de Catalunya’ fet que permet informar de les novetats i serveis que ofereix l’administració local. Segons Folch, el treball de Vilassar de Mar és un exemple per molts altres municipis catalans, que ja han començat a utilitzar les xarxes socials per comunicar-se amb els ciutadans.

Lluita amb Obama
El perfil de Twitter de l’ajuntament només té per davant el president dels EUA, Barack Obama i l’escriptor i analista John Moore, amb qui competirà pel guardó fins el proper 27 de març, dia en que s’atorgaran els premis. Les possibilitats que el perfil del consistori sigui el guanyador augmenten cada dia a tenor de l’increment que vots que, darrerament, ha sumat el canal català. D’aquesta manera, en poc més d’una setmana el perfil 2.0 de l’Ajuntament de Vilassar ha pujat 4 posicions i ja amenaça Obama pel segon lloc.

En els Shorty Awards es premien diverses categories com governamentals, de salut i política, entreteniment, moda, finances o ciència i disseny entre altres. La cerimònia d’entrega dels premis es celebrarà a Nova York, i els guanyadors hauran de fer un discurs d’agraïment amb tan sols 140 caràcters, el màxim que permet Twitter.