Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Vilagrasseta, el primer poble que dedica una plaça a l’1-O

La nova plaça dedicada a l'1-O de Vilagrasseta serà inaugurada aquest dissabte per la diputada al Parlament de JxSí i presidenta de la comissió parlamentària que investiga l'Operació Catalunya, Alba Vergés.

Redacció
Redacció 28/07/2017
Vilagrasseta, un poble de 50 habitants agregat al municipi de Montoliu de Segarra (Lleida), tindrà la Plaça 1 d'Octubre. La inaugurarà aquest dissabte la diputada al Parlament de JxSí i presidenta de la comissió parlamentària que investiga l'Operació Catalunya, Alba Vergés.
 
“Acabem d'acabar les obres d'un noi espai públic i amb l'Ajuntament ens hem posat d'acord per escollir la data del referèndum pel nom de la plaça”, ha explicat a Europa Press l'alcalde de Montoliu de Segarra, Vicenç Roig i Solé.

Un carrer pel 9N

 
Aquesta no és la primera referència clara a la independència en forma de carrers i places de Lleida. Fa uns mesos, un altre municipi lleidatà Montoliu de Lleida, va dedicar el primer carrer a la consulta sobiranista del 9 de novembre de 2014, i aleshores va ser l'expresident de la Generalitat Artur Mas, qui la va inaugurar.