Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Vila d’Abadal: “Hem de fer els nous ajuntaments que declararan la independència de Catalunya”

Degut a l’èxit de la convocatòria de l’organització d’Ara és l’Hora -que és una espècie de fusió entre les tres grans associacions independentistes de Catalunya: ANC, Òmnium i AMI-, l’acte ha començat amb tres quarts d’hora de retard, amb molta energia i un Quim Masferrer pletòric que ha aixecat el públic de les seves cadires.

Redacció
Redacció 24/04/2015

Arenga inicial dels líders

Ara és l’Hora ha desbordat totes les previsions. L’organització, malgrat haver obert portes a les sis (dues hores abans de començar), ha trigat a omplir el Palau. Josep Maria Vila d’Abadal (AMI), Muriel Casals (Òmnium) i Carme Forcadell (ANC) han aprofitat per llençar unes primeres arengues des de l’exterior del recinte, on han saludat a la gent que ha seguit l’acte a través de les pantalles exteriors degut a l’exhauriment de les entrades.

Quim Masferrer obre l’acte

L’acte ha començat amb l’actuació del grup Verdcel, que ha retut un homentage a inicial a Ovidi Montllor interpretant-ne una cançó. Quim Masferrer ha obert l’acte a l’estil El Foraster. Avui però, l’audiència era de 16.000 persones. Amb ironia, s’ha referit a una platea plena dient que el suflé havia baixat. La gent ha esclatat a crits d’independència. Masferrer ha dit que “el procés està més viu que mai, i tenim més trempera que mai”. L’actor també s’ha referit als voluntaris d’ara és l’hora i els ha agraït la feina feta.

Masferrer ha fet referència als cartells que omplien l’escenari, un cartell per cada poble de Catalunya. Ara és l'Hora ha cuidat molt l’organització i ha omplert la platea amb alcaldables independentistes i d’altres personalitats. Hi havia candidats que anaven des de CDC a Procés Constituent.

Josep Andreu: “Coratge i república catalana!”

La primera part dels quatre actes en els quals Ara és l’Hora ha dividit l’acte del Palau sant Jordi, ha començat amb les intervencions de la gent de l’AMI, Miquel Buch i Vila d’Abadal. Josep Maria Vila d’Abadal, el president de l’Associació de Municipis Independentistes ha començat dient que “estem aquí per la llibertat”. L’encara alcalde de Vic ha recordat la manifestació de juliol de 2010 i l’ha descrita com l’embrió de l’ANC.

Abans de la intervenció de l’alcalde de Vic, Miquel Buch, també de l’AMI, ha fet una primera intervenció en el sentit de donar importància al moviment municipalista. “Pels que ja no hi son, pels d’ara, i pels que han de venir”, deia Buch. Masferrer ha començat a entrevistar alcaldables entre la primera i la segona part de l’acte. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu (ERC), ha demanat “coratge i república catalana!”. O, per exemple, l’alcaldable de Masquefa per Unió, ha volgut referir-se a la dita de Carrasco i Formiguera: “amunt, avall, Visca Catalunya lliure!”.