Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeos] Recull de les difamacions de Zoido sobre l’1-O al Senat

|

- Publicitat -
Els diners i els agents
 
Segons ha dit Zoido, el cost del dispositiu policial desplaçat a Catalunya per impedir el referèndum i combatre l'independentisme ha estat de 87 milions d'euros. Una xifra que, s'augura que, realment, hagi estat superior. A més, també ha assegurat que el total d'agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional desplaçats expressament van ser 6.000. Uns diners i uns esforços que van acabar amb més de 1.000 ferits i un fort deteriorament de la imatge internacional d'Espanya.
 
Zoido ha assegurat que el que es van trobar els cossos de seguretat de l'Estat espanyol no era una resistència pacífica i espontània sinó uns actes “premeditats i organitzats amb instruccions internes a través de les xarxes socials”. De fet, arriba a explicar que els concentrats als col·legis electorals “impedien l'accés amb violència”.

 
El popular, que ha arribat a assegurar que “la democràcia espanyola ha viscut un dels moments més greus de la seva història recent” posant el referèndum català al nivell dels assassinats d'ETA o del terrorisme islamista i oblidant el cop d'Estat de Tejero, també ha tingut temps per intentar manipular algunes dades: ha evidenciat que no va entendre que el cens era universal amb circumscripció única al·legant com a motiu per a desprestigiar el referèndum que “hi havia col·legis amb més vots que censats”.

 
Una altra de les mentides que ha deixat caure avui Zoido és que “hi havia infiltrats radicals entre les persones pacífiques que van anar a votar”. Qui va viure les càrregues policials als col·legis sap que l'actuació dels agents va ser desproporcionada i sense cap provocació.

Publicitat

 
També hi ha hagut un apartat per a criticar la manipulació d'imatges sobre l'actuació de la policia. Segons el ministre es van usar moltes imatges i vídeos que no es van captar realment l'1-O. Cal recordar, però, el paperot que va fer el seu company de Gobierno, el ministre d'Exteriors Alfonso María Dastis, a la BBC quan assegurava que les imatges sobre les càrregues de l'1-O eren falses i el periodista que l'entrevistava el contradeia dient que eren vídeos enregistrats per a treballadors de la cadena.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut