Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

[Vídeo] Viggo Mortensen pateix de primera mà la catalanofòbia espanyola

L'actor de cinema estatunidenc i d'ascendència danesa, Viggo Peter Mortensen, va explicar a una ràdio argentina, Vorterix Rock, en una entrevista que ha recollit Rac1, que quan estava a Madrid, pel carrer, amb una samarreta blaugrana però no pas del Barça, sinó del San Lorenzo, un equip de Buenos Aires, Argentina, i que va ser agredit per uns ultres que la van confondre amb una samarreta del Barça.

Redacció
Redacció 10/08/2017
L'actor va patir la violència i animadversió espanyola per tot allò català. En aquest cas, al futbol, tot es multiplica i pren una dimensió més aterridora pel que fa als odis i rivalitats, que acaben, malauradament, en violència. Per sort els bojos nois, després de l'era Joan Laporta a can Barça, al Camp Nou ja no se'ls veu.
 
Aquesta aberració la va poder tastar el nord-americà l'any 2012, per cert, va firmar un manifest a favor de la celebració d'un referèndum a Catalunya. El vídeo mostra el moment on Mortensen detalla els fets: “estava a la Puerta del Sol i els del Madrid em van veure de blaugrana i em van dir coses molt lletges i em van començar a pegar. Portava una ampolla de vi i li vaig rebentar al cap a un per fugir”.
 
Aquí el fragment: